in

Izbor deset najboljih sportista RS: Goran Zakarić obilježio 2021.

Slatka-Tajna.Eu

Goran Zakarić, fudbaler banjalučkog Borca, najbolji je sportista Republike Srpske za 2021.

On je postao tek treći fudbaler u 67 godina dugoj istoriji Izbora deset najboljih sportista koji tradicionalno organizuje “Glas Srpske”.

Prije njega to je pošlo za rukom Abidu Kovačeviću 1976, te Nemanji Bilbiji 2009. Partijama u šampionskom pohodu “crveno-plavih” sjajni krilni fudbaler dobio je jednoglasnu podršku stručnog žirija.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za sportistu godine Republike Srpske. Imali smo dobre rezultate prethodne sezone, u kojoj smo osvojili drugu titulu u istoriji kluba i vratili Borac tamo gdje pripada poslije deset godina. Sigurno je da će mi ova titula ostati urezana u sjećanje, jer smo uspjeli da stignemo gotovo nemogućih 13 bodova zaostatka za Sarajevom. Potom smo igrali Ligu šampiona, Ligu konferencije i što je najvažnije, vratili navijače na tribine”, rekao je Zakarić.

Nagradu mu je na svečanoj manifestaciji u Banjaluci večeras uručio legendarni košarkaški stručnjak i selektor košarkaške selekcije Srbije Svetislav Pešić, koji je bio predsjednik žirija Izbora deset najboljih sportista RS.

“Poznajem mnoge šampione sa liste najboljih, sve su to velike legende, veliki asovi. Čestitam Goranu i svim nagrađenima, kao i ‘Glasu Srpske’, koji je organizovao ovako divnu manifestaciju. Za Banjaluku me vežu divne uspomene, u ovom gradu imam kuma i dosta prijatelja i zaista mi je bilo lepo”, rekao je Pešić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na drugom mjestu je plivač Nikola Bjelajac, treći je karatista Pavle Dujaković, a slijede Jelena Gajić (atletika), Strahinja Erić (skijanje), Dalibor Ilić (košarka), Ivana Radović (odbojka), Dušan Mačkić (kajak), Sergej Maksimović (biciklizam) i Luka Perić (rukomet). Zvanje najboljeg sportiste iz Republike Srpske ponijela je košarkašica Srbije Saša Čađo, a najbolji trener je bivši trener FK Borac Marko Maksimović.

Plakete za ambasadora sporta Srpske pripale su košarkaškom treneru Zlatanu Prešiću, te kik-bokseru Nikoli Drobnjaku. Plakete za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sporta zaslužili su Svetislav Pešić, ministarka porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović, te rukometni savezi Srbije i Republike Srpske.

Plakete za doprinos razvoju sporta otišle su u ruke Darka Savića i Nikole Stankovića, dok je teniski čelendžer “Srpska open” najbolji sportski događaj godine. Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu pripala je košarkašu u kolicima Vladi Švraki, te stonoteniseru Harisu Eminoviću, dok je plaketa za sportski poduhvat godine pripala slijepom bokseru Ognjenu Kojiću.

Plaketu posthumno preuzela je supruga Nikole Pavlišina, Branka, za sve što je ovaj rukometni trener i pedagog uradio za života. Mladen Stojanović je najbolji sportski novinar RS u 2021. godini, te mu je pripalo Zlatno pero “Limun Papić”. 

Minja Šuković


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Najopasniji su pseudoinetelektualci, rade najveći nered

Saša Popović zaprijetio kandidatima Zvezda Granda: “Lično ću vam pocijepati ugovor”