in

EHF na sjajan način predstavio BiH pred Evropsko prvenstvo

Slatka-Tajna.Eu

Zvanična stranica Evropske rukometne federacije (EHF) predstavila je reprezentaciju Bosne i Hercegovine pred naredno Evropsko prvenstvo kao nekog ko bi mogao biti iznenađenje, sa Benjaminom Burićem kao glavnom zvijezdom.

Na startu se ističe da je Bosna i Hercegovina dobila tešku grupu sa Španijom, Švedskom i Češkom, te da iako bi ih protivnici mogli smatrati autsajderima, oni će pokazujući borbenost pokušati doći do bar jedne pobjede. Selektor Ivica Obrvan nije imao puno vremena za velike promjene u ekipe, koja se sastoji od par poznatih imena, te mladih talenta iz domaće lige, prenosi meridiansport.ba.

Iako će je neki smatrati autsajderom, Bosna i Hercegovina je već u kvalifikacijama pokazala da može svakome biti jak rival. U debitantskoj utakmici Obrvana savladali su Austriju sa 27:21, a protiv Njemačke je bila blizu iznenađenja izgubivši sa samo dva gola razlike.

Kao jednog od glavnih aduta ističe se Benjamin Burić koji širokim osmjehom i hladnokrvnom odbranom sve oduševaljava iz sedmice u sedmicu u njemačkoj Bundesligi i Ligi šampiona. Bio je dio tima na prethodnom takmičenju i njegovo iskustvo će biti od velikog značaja.

Ono što bi moglo ići u korist ekipe Ivice Obrvana je to što nemaju šta da izgube. Bez sumnje oni će dati svoj maksimum da učine navijače ponosnim, a nakon što su izgubili sva tri meča na prošlom Evropskom prvenstvu, sada će dosta pažnje usmjeriti na meč sa Češkom. Takođe ono što je zanimljivo da će Nikola Prce biti najstariji igrač na šampionatu, pošto će igrati u 41. godini života.

Evropsko prvenstvo biće održano od 13. do 30. januara naredne godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

The post EHF na sjajan način predstavio BiH pred Evropsko prvenstvo appeared first on Sportske.ba.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BUDŽET I EKONOMSKA POLITIKA VLADE RS-a IDU ‘NA POPRAVNI’: Opozicija ‘pomrsila’ račune skupštinskoj većini u NSRS-u

DRŽAO JE TRI DANA ZAKLJUČANU U PODRUMU: Isplivali šokantni detalji odnosa Miljane Kulić i Zole