in

DIREKTORICA FIPA-E S JORDANSKIM INVESTITORIMA

Slatka-Tajna.Eu

Direktorica FIPA-e Milica Marković održala je sastanka s jordanskim privrednicima Nayel Hashem Al Majali-em i Yazeed Hani Al Majali-em iz kompanija Golden Sqaure for Technical Consultations i Al-Ghad Propaganda&Advertisement Office iz Amana i Cila Investment iz Vankuvera, Kanada, u pratnji ambasadora BiH u Jordanu NJE Mate Zeke.

Navedene kompanije sarađuju s različitim finansijskim institucijama, investicijskim fondovima i velikim kompanijama širom svijeta. Tokom sastanka su posebno istaknuli interes za saradnju u oblasti faktoringa, namjenskoj industriji, energetici, naftnoj industriji i drugim privrednim granama.

Direktorica Marković je objasnila važeću zakonsku legislativu, nadležnosti raznih nivoa vlasti i prednosti za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Dogovorena je razmjena detaljnih informacija o projektima za koje su investitori pokazali interes, kao i organizacija dolaska privredne delegacije iz Jordana i zemalja Bliskog Istoka u BiH na proljeće naredne godine s ciljem predstavljanja strateških projekata entitetskih vlada i projekata domaćih kompanija koje traže strane partnere.

Predstavnici jordanskih kompanija i direktorica FIPA-e su iskazali zahvalnost ambasadoru Zeki na proaktivnom pristupu i zalaganju za unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mini vodič do savršene praznične dekoracije by Lamija Trešnjo Muharemi

Frtutma KIDS – Pjesma “Vrtić” za malu raju – Hayat Production