in

Blaterove riječi odjekuju poslije skandaloznog žrijeba: “Moguće je namjestiti parove”

Slatka-Tajna.Eu

Skandalozni žrijeb za Ligu šampiona održan juče tokom dana ne prestaje da daje odjeke.

Ponedjeljak u Nionu bio je više nego napet za sve prisutne, mnogi klubovi su nakon ponovljenog izvlačenja kuglica optužili UEFA da je žrijeb namješten, a najviše povika stiglo je iz Madrida.

Real je najgore prošao na novom izvlačenju kuglica, pošto je umjesto Benfike koja mu je prvobitno bila dodjeljena, sada dobio Pari Sen Žermen i imaće težak posao da prođe u narednu fazu takmičenja.

Iz UEFA su tvrdili da je sve kompjuterska greška, ali im niko u to nije povjerovao. Štaviše, na društvenim mrežama povedena je polemika o tome da li se ishod žrijeba unaprijed već zna, odnosno da li su u čelnoj kući fudbala sa namjerom išli da upare Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Ako pitate kontroverznog Sepa Blatera, žrijeb je moguće namjestiti. I ne samo to, nekadašnji predsjednik FIFA tvrdi da je tome prisustvovao.

“Naravno da je moguće, smo je potrebno nekako označiti kuglice. Recimo, zagrijati ih ili ohladniti… To nije postojalo na žrijebovima FIFA, ali sam prisustvovao žrijebu, na evropskom nivou, gdje se ovo desilo”, rekao je Blater u intervjuu za “La Nasion” prije oko pet godina.

Najnoviji skandal omogućio je ovim njegovim riječima da ponovo dođu u centar pažnje. Blater je očigledno mislio na neki od žrijebova za klupska ili reprezentativna takmičenja u Evropi.

“To se nikad nije dogodilo kod nas u FIFA. Sigurno je da je moguće, ali se kod mene nije desilo. Nikada. Prije početka žrijeba stave kuglice u frižider. To je jednostavna tehnika da odredite koje su loptice hladne, a koje tople. U trenutku kada ih dodirnete, vi znate”, istakao je tada Blater.

(Telegraf.rs)

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

U Mađarskoj poginulo sedam migranata

Prije 140 godina preminuo tvorac moderne hrvatske književnosti / Bljesak.info