in

V.E.J.N. predstavio svoj peti singl “Ljubav me sada vodi” – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Ulaganjem rada, vremena, iskustva i znanja, ekipa benda V.E.J.N. stvara inspirativne pjesme i spotove. Sada publici predstavljaju svoj peti singl koji će se pronaći na njihovom albumu prvijencu.

Singl nosi naziv “Ljubav me sada vodi”. Autori muzike, teksta i aranžmana su Vlado Podany, Jasmin Dedić Lipi i Nermin Dedić Fićo. Ekipa je muziku vidjela kao bjeg od cjelokupne situacije koja nas je zadesila uslijed pandemije koronavirusa.

Ova se pjesma jednostavno, kao tornadu, objavljuje u tjeskobi izolacije. To je bilo neminovno. Želja da se družimo jača je od tjeskobe – otkrivaju članovi benda V.E.J.N.

Za novi singl upriličen je i adekvatan spot koji je na najbolji način predstavio ono o čemu se pjeva. Na početku spota mrak blokira pojačan volumen i povlači se kada se pojavljuje pjesma u tom crno-bijelom svijetu. Muzika vraća boje i oslobađa nas. Ona čini da se uzdižemo iz pepela kao Fenix i vraćamo u život.

Vlado Podany i Nermin Dedić Fićo su režirali i uradili scenarij za spot dok je za specijalne efekte bio zadužen Nermin Dedić Fićo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Video je sniman u Bosanskom kulturnom centru, kojem je ekipa iskazala veliku zahvalnost.

Zahvaljujemo se Bosanskom kulturnom centru i direktoru Jasminu Durakoviću, Hayat Produkciji i direktoru Ahmedu Švrakiću, kao i svima koji su očestvovali u realizaciji i saradnji, medijskoj podršci, zaštiti autorskih i izvođačkih prava, AMUS-u, AiS-u i Fonogramu – rekli su iz benda.

Na spotu gostuje i bubnjar Rifet Čamdžić “Rifko”, poznat mnogim muzičarima i ljubiteljima muzike. Riječ je o čovjeku koji pomaže punog srca da se dese mnoge lijepe stvari. Dio svoje duše dao je u ovom singlu i upotpunio ga.

Ono što radimo iz čiste ljubavi je najljepše. To je svjetlo na našem putu. Posvećujemo se tom osjećaju u svima nama. Hvala Sili na svemu & May the Force be with you – zaključuje ekipa.

Singl “Ljubav me sada vodi” premijerno poslušajte u nastavku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U novembru izvršeno 1.826 inspekcijskih nadzora nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera u FBiH

Svi ga znate: Ovaj slavni muzičar je drugi muž Verice Šerifović, evo kako ga je Marija prihvatila! (Foto)