in

Suho četkanje: Petominutna metoda koja smanjuje vidljivost celulita u tri sedmice

Slatka-Tajna.Eu

Želite li ovih blagdana zablistati u malo kraćoj suknji ili užim hlačama bez straha da će vam se nazirati neželjena narandžina kora, ova tehnika doći će kao spas u zadnji čas.

Suho četkanje kože možete pronaći u ponudi mnogih wellnessa i kozmetičkih salona kao vrstu anticelulitne masaže koja uz to vašu kožu čini blistavom i sjajnom, ali lako je možete izvoditi i kod kuće.

Uz kozmetičke, ova tehnika kojom se stoljećima koriste u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji, ima i mnogobrojne zdravstvene dobrobiti, od jačanja imunološkog sistema do detoksikacije organizma.

Za suho četkanje kože potrebna vam je samo četka od prirodnih vlakana i oko pet do maksimalno 10 minuta dnevno kako biste već nakon nekoliko dana vidjeli prve rezultate.

Četkanjem kože:

  1. Uklanjamo odumrle stanice.
  2. Stimuliramo brži rast novih, osobito vezivnih stanica, koje su odgovorne za čvrstoću i elastičnost naše kože. Poticanjem cirkulacije te masažom razbijamo i masne naslage ispod kože, čime smanjujemo vidljivost celulita.

Za potpuno izbacivanje toksina iz našeg tijela i smanjenje celulita svakodnevno morate četkati kožu najmanje tri tjedna. Suho četkanje kože najbolje je provoditi netom prije tuširanja, a za još bolje rezultate nakon tretmana tuširajte se naizmjence toplom i hladnom vodom.

Kako provoditi suho četkanje?

Četkom od prirodnih vlakana četkajte kožu dugim, ravnim pokretima počevši od nogu, od stopala prema gore, zatim ruku, od šaka prema ramenima. Leđa četkajte odozgo prema dolje i trbuh odozdo prema gore.

Takvo će četkanje usmjeriti limfu prema srcu, stoga nikako ne četkajte u suprotnom smjeru jer ono usmjerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova. Možete četkati i lice, ali koristite manju i nježniju četku.

Izvor: Zadovoljna.hr

(I.J.)

 

The post Suho četkanje: Petominutna metoda koja smanjuje vidljivost celulita u tri sedmice appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Borisov krik nije psovka nego vapaj u nebo!”

ELMA SINANOVIĆ NAPUŠTA NOVI PAZAR: Selim se u Beograd ili Novi Sad