in

Počinje treći balon Druge ABA lige u Sarajevu, poznati su i parovi

Slatka-Tajna.Eu

KK „Mladost“ Ilijaš-KK „GEN“ Sarajevo 75:88 U sportskoj dvorani u Ilijašu odigran je meč 8 kola A2 košarkaške lige-Jug a u kome je domaća ekipa KK Mladost ugostila lidera na tablici, ekipu KK Gen iz Sarajeva. U utakmici koja je mogla zadovoljiti prisutne ljubitelje košarke viđeno je dosta lijepih akcija, izvanrednih šuteva, blokada, atraktivnih zakucavanja… a pobjeda je pripala kvalitetnijem rivalu iz Sarajeva rezultatom 75:88 (poluvrijeme 35:44).

Cijeli tok meča gosti su bili bolji, precizniji, razigraniji i već od prve četvrtine koju su dobili rezultatom 18:22 stavili mladoj, ali poletnoj ekipi iz Ilijaša, da su došli ostvariti još jedan trijumf. U drugoj četvrtini domaćini su poveli 24:22 u 13 minuti, ali gosti su se brzo konsolidovali i riješili prvo poluvrijeme u svoju korist sa 35:44. Drugo poluvrijeme bilo je na strani košarkaša Gena, treća četvrtina završila je 52:62 a u zadnjoj četvrtini gosti su u 37 minuti imali plus 16 koševa (67:83) da bi na kraju završilo rezultatom 75:88. U domaćoj ekipi najbolji su bili Avdukić sa 36, Bučuk sa 8, Đan Likić sa 8 poena dok su kod gostiju najviše pokazali Oroz sa 29, Ćorić sa 15,Živković sa 14 koševa.

FOTO: Rešad Mamela/Sportske.ba

Trener ekipe KK Gen Emir Halimić po završetku meča rekao je sljedeće:

– Čestitam mladim košarkašima iz Ilijaša koji su pokazali borbenost,volju,htijenju i sigurno da će ti mladi igrači pod vodstvom trenera Eldina Herco vrlo brzo stasati i pokazati svoj talenat.Moji igrači odigrali su u pojedinim trenucima meča izuzetno kvalitetno i pokazali da se opravdano nalazimo na liderskoj poziciji. Sigurno da tu još ima prostora za napredovanje u našoj igri i to ćemo pokušati maksimalno iskoristiti u našem budućem radu i ostvarivanju još boljih rezultata.

Sa lica mjesta piše i snimio Rešad MAMELA sportske.ba

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










FOTO: Rešad Mamela/Sportske.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Kiara treba pomoć – je li skupljeno dovoljno?

Mostarci napravili bh. aplikaciju koja pomaže da budete prvi na Google-u