in

HRT: Kiara treba pomoć – je li skupljeno dovoljno?

Slatka-Tajna.Eu

Kiara treba pomoć

Foto: Tomislav Dmejhal / HRT

Djevojčica Kiara Goršić iz Šibenika koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu sve je bliže putu u San Franciscu. Naime, nakon što su iscrpili sve mogućnosti za liječenje u Hrvatskoj, njezini roditelji velike nade polažu u eksperimentalnu terapiju u SAD-u. Iznos potreban za Kiarino liječenje je vrtoglavih 5 milijuna dolara odnosno 32 milijuna kuna, a hrvatska javnost ponovno je pokazala veliko srce, stala na Kiarinu stranu i nesebično pomaže. Do sada je prikupljeno 18 milijuna kuna, ali će u razgovoru s bolnicom saznati je li to dovoljno. 

Nakon što je Odjel weba i multimedije HRT-a na portalu i društvenim mrežama objavio njihovu priču, prikupili su oko 2,2 milijuna kuna, samo u nedjelju na 060 je bilo 56303 poziva! Loše je vijest, međutim, da se taj broj gasi 14. prosinca. 

Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije mozga koju je prošla, za nju lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i nemoguće je zadirati u to.

Najnoviji Kiarini nalazi su obećavajući.

– MR je pokazao pseudoprogresiju (povećanje tumora), ali to je bilo očekivano, kaže Kiarina mama Matea Goršić i dodaje da je puno važnije što nema metastaza i proširenja pa su na taj način ispunili uvijete za prijam u kliniku u San Franciscu.

Na kliničkoj studiji u San Franciscu provodi se ONC oralna kemoterapija koja se do sada pokazala u nekoliko slučajeva dosta uspješna, stabilizira i uspori rast tumora na određeno vrijeme.

– ONC daje obećavajuće rezultate i daje barem šansu za borbu – naglašava mama Matea.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako nisu bili upoznati sa zdravstvenim sustavom u SAD-u te nisu imali nikoga u San Franciscu, Kiarini su roditelji zamolili za pomoć Hrvate koji žive u toj državi.

– U San Franciscu, nažalost, nemamo nikoga i ne znamo što očekivati od Amerike i znam po tatama i mamama koji su bili u Americi, jednostavno tamo je neki drugačiji sistem, tamo treba biti dosta oprezan sa svime, upućeni smo da isti lijek u jednoj ljekarni ne košta jednako kao u drugoj ljekarni, da treba paziti i s kojim se taxijem voziš, tako da jednostavno eto, ako netko možda živi u toj državi, ne mora baš u tom gradu, da nam izađe u susret i javi nam se bilo emailom, bilo mobitelom, da nas uputi kako funkcionira taj sustav – zamolio je Kiarin tata Valentino Goršić.

Radosna je vijest da su nakon objave našeg priloga, dobili puno poziva u kojima im naši sunarodnjaci nude pomoć pa je sada ovaj problem riješen.

Svaki petak roditelji objavljuju na svoju stranicu na Facebooku “Kiara želi život” stanje svih računa. Tu je račun Crvenog križa, telefonski broj 060, Kiarin račun, račun GoGetFunding aplikacije i račun od mame Matee.

Korak po korak, borba ove hrabre djevojčice se nastavlja. Pratit ćemo je i podupirati i dalje kako bi mogla iz nje izaći kao pobjednik! Jer kao i svako drugo dijete, zaslužuje živjeti!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Svi ga znate: Ovaj slavni muzičar je drugi muž Verice Šerifović, evo kako ga je Marija prihvatila! (Foto)

Počinje treći balon Druge ABA lige u Sarajevu, poznati su i parovi