in

Zbog snijega: Obustavljen saobraćaj na putu Sarajevo-Rogatica za teretna vozila

Slatka-Tajna.Eu

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnom putu Sarajevo – Rogatica obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

Radovi u tunelu Crnaja

Zbog snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na putu Jablanica-Posušje (Blidinje-Rakitno).

I na ostalim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNa graničnim prelazima ne čeka duže od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Doboj-Gračanica, zbog izgradnje pješačke staze u naselju Klokotnica, u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Gromiljak-Blažuj, zbog izgradnje pješačke staze u mjestu Radanovići od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6
Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14
Donji Srbljani, zbog izvođenja radova od 07 do 17 sati saobraća se usporeno.
M-15
Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina i prevoj Borova glava), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.
M-17
Jablanica-Mostar zbog sanacionih radova na dijelu Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati saobraća senaizmjenično-jednom trakom.
Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.
Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Olovo-Kladanj, zbog izgradnje pješačke staze u naselju Olovske Luke, od 07 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

REGIONALNI PUTEVI

R-413a Čajdraš-Ovnak, zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
R-443 Visoko-Kiseljak (Gradsko groblje Visoko-Buci), zbog izvođenja radova saobraća se usporeno
R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.
R-467 Olovo- Zavidovići (Krivaja), zbog minerskih radova od 9 do 15:30 sati, moguće su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.
R-469 Živinice- Međaš, zbog radova na izgradnji pješačke staze saobraća se jednom trakom naizmjenično.
R-471 Banovići-Lukavac, sanacioni radovi u naselju Podgorje, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

KANTON SARAJEVO

– Zbog realizacije protivminskih akcija, svaki radni dan od 08 do 15 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila na lokalnoj saobraćajnici Butila-Mostarsko raskršće (u dužini ograde kasarne Butila).
– Etapno se obustavlja saobraćaj u ulici Blagovac, radovi se izvode od 08 do 16 sati.
– U svrhu provođenja pilot projekta pretvaranja dijela saobraćajnice u pješačku zonu obustavlja se saobraćaj u ulici Rustempašina (od raskrsnice sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u autobusni terminal Ilidža) svakog petka od 17 do 24 sata, svake subote i nedjelje od 00 do 24 sata i svakog ponedjeljka od 00 do 05 sati.
– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Karla Mijića, Džemala Bijedića (pored objekta IZVOR-Otoka II), Hakije Kulenovića, Bulevar Meše Selimovića (kod tramvajske stanice Nedžarići, smjer Ilidža-Baščaršija), Maršala Tita i Zlatnih Ljiljana (Hadžići), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nataša Bekvalac: Možda je ipak vrijeme da nađem dečka

Korona “upetljala prste” pred posljednju utrku sezone