in

Sarajevo: Brojni građani se okupili na mjestu gdje je stradao dječak

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što je sinoć u sarajevskom naselju Nedžarići kamion udario dječaka (11) kod Osnovne škole “Aleksa Šantić” koji je uslijed povreda preminuo danas na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na mjestu tragedije se večeras okupilo na desetine građana, vršnjaka i roditelja kako bi na taj način iskazali svoj protest.

Ekipa N1 je bila na terenu i kako javlja, u ulici ispred škole, koja je poprilično slabo osvijetljena, brojni građani skrhani su bolom, kao i učenici koji su sa dječakom Alijem pohađali nastavu i svakodnevno dijelili školsku klupu.

Jecaji i bolni uzdasi mogli su se čuti u ovoj hladnoj i teškoj noći, a posebno emotivan trenutak bio je kada se među okupljenima pojavila učiteljica dječaka koji je jutros preminuo nakon kobne nesreće.

Rasija Ibrahimovićm direktorica OŠ “Aleksa Šantić”, kojoj je ostalo još 40 dana do penzije, za N1 je kazala da ne pamti ovakvu tragediju u školi i njenoj profesionalnoj karijeri.

“Nisam imala ovakva iskustva, posebno ne u mirnodopskom periodu. U toku rada da, radila sam u istoj školi u kojoj sam zaposlena već 32 godine. Ovo što se desilo uzdrmalo nas je iz temelja i promijenilo kompletan život roditeljima, djeci, nastavnicima i meni svakako u ovim godinama”, ispričala je Ibrahimović.

Kazala je da je danas posjetila roditelje stradalog dječaka i zatekla ih u velikom bolu i očaju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Majka koja pita ‘šta ću ja sada’, to je bilo zaista sve jako teško, međutim, događa se nažalost i ovo. Ima nesretnih događaja, ali i onih koji se dešavaju ljudskim faktorom. Ovdje se mora nešto uraditi, ovo je bila jedna ružna opomena, šteta što je na ovaj način navelo nas da razmišljamo i možda tražimo rješenja da se ovo više ne dogodi. Ukoliko u tome uspijemo onda će vjerovatno Alijeva smrt imati nekog značaja. Beskonačno sam tužna, sve me nekako boli. Djeca cijeli dan nisu ista u školi”, kazala je.

Učenici odjeljenja koje je Ali pohađao nisu danas došli na nastavi jer je većina njih sinoć bila prisutna i svjedočila je ovom tragičnom događaju. Danas su mnogi tu, sa ružama u rukama.

“Neki od njih su podvrgnuti i hospitalizaciji, međutim, druge smo oslobodili nastave jer smo konsultujući se s njima saznali da žele ostati kući, nekako su na taj način tražili zaštitu. Ostali učenici koji su došli u školu bili su tihi, ali su nastavnici ove škole zaista originalni, kreativni i profesionalni pa su na određeni način pokušali pomoći im da prebrode taj dan uz potpuno odstupanje od nastavnog plana i programa”, poručila je direktorica škole.

Roditelji i brojni građani uplakani i ogorčeni večeras su zatražili da se napokon riješi problem saobraćajne signalizacije da se obezbijedi normalan protok saobraćaja, ali i da se reguliše rasvjeta, s obzirom na to da je mjesto na kojem je dječak stradao u popriličnom mraku te je samim time opasno i nepregledno.

Emotivne scene večeras su zabilježene ispred osnovne škole u koju je Ali išao, a građani su se okupili na tom mjestu tačno u 18:00 sati, u vrijeme kada se sinoć desila tragedija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Evo kako da napravite moderne ukrase za jelku od papira

Nadal se 4. januara vraća zvaničnim mečevima