in

PRIČA O PJESMI ADE GEGAJA: Večeras je svadba moja

Slatka-Tajna.Eu

Gegaj se na estradi pojavio krajem ‘80-ih godina prošlog vijeka albumom simptomatičnog naziva „Okreni moj broj“ sa kojeg se izdvojila istoimena pjesma, kao i „Večeras me društvo zove“. Idući album „Telefon zvoni“ takođe donosi istoimenu pjesmu. Zatim su uslijedile pjesme „Imam drugi broj“, „Zovite je“, te njegov najveći hit „Nazovi zbog nas“, sa istoimenog albuma iz 2002. godine.

Ipak, potpuno iznenađenje svojim fanovima Gegaj je priredio posljednjom pjesmom „Večeras je svadba moja“ za koju je uradio i spot u čijem snimanju je učestvovao i Dragan Marinković Maca. Pomenuto iznenađenje ogleda se u činjenici da u ovoj numeri nema, za Gegaja toliko tipičnog telefona, pozivanja, brojeva. Pjesma za temu ima svadbu i ni za milimetar ne odstupa od nje, što je za svaku pohvalu.

Ono što prvo upada u uho (čitaj bode uši) dok se sluša ova ova pjesma je katastrofalno napisan tekst. Stiče se utisak da potpisnik stihova nije uzeo više od 15 minuta da napiše ovu pjesmu. Tragikomična metrika u kojoj je svaki stih različite dužine od prethodnog, sa pauzama na različitim mjestima, kao i očajna rima, ovoj numeRi oduzimaju svaki pokušaj pristustva ikakvog ritma. Kao da je neki osnovnoškolac bio primoran da napiše pjesmu za zadaću, pa je navrat – nanos „sklepao“ prvo što mu je palo na um.

Druga stvar koja je podjednako upečatljiva je spot. Vidi se da se Gegaj potrudio da to izgleda moderno, da je produkcija odlična, da je uloženo dosta truda, energije i novca kako bi sve izgledalo besprijekorno. I u tome je uspio! Međutim, mudrije bi bilo da je taj novac utrošen na kvalitetnijeg tekstopisca, jer sveopšti utisak ostaje očajan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ipak treba biti iskren i priznati da je Gegaj ovom pjesmom ostao doslijedan svom stvaralaštvu, jer je i ovo pjesma bez umjetničke vrline, na momente komična, što je bilo za očekivati. Međutim, vesela je, prava svadbarska, pa neka je i bez vrline. Ko pjeva zlo ne misli…

Piše: O. TOŠIĆ

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Otvorena Izložba djela s 8. međunarodne likovne kolonije Tomislavgrad-Blidinje / Bljesak.info

Automobilom sletio s ceste i udario u most