in

Nastavlja se potraga za djevojčicom iz Turske, majka zatražila azil

Slatka-Tajna.Eu

Nastavlja se potraga za desetogodišnjom djevojčicom iz Turske.

Foto: HRT / IMS

Nastavlja se potraga za desetogodišnjom djevojčicom iz Turske. 

Po iznimno teškim uvjetima u nabujaloj rijeci Dragonji roniocima riječke specijalne policije jutros su se pridružili djelatnici Antiterorističke jedinice Lučko.

Djevojčicu je, podsjetimo, odvukla jaka struja kada je s turskom državljankom pokušala prijeći rijeku i doći u Sloveniju. Policija je ženu uspjela spasiti. Riječ je o migrantima.

Rijeka je dosta visoka i sve ovisi o tome u kakvom je stanju curica, komentirao je novinarima Robert Boban Paulović, načelnik PP-a Buje.

– Nadamo se da se uspjela izvući, da ćemo joj ući u trag, da je negdje na ovom suhom dijelu i da je preživjela noć tako da ćemo usmjeriti sve naše snage da je pronađemo, rekao je član HGSS-a Marko Rakovac.

– U pretrazi sudjeluju policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a te slovenski policajci i vatrogasci, rekla je glasnogovrnica PU istarske Suzana Sokač.

Dodala je kako se prilikom pretrage koriste zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U međuvremenu iz rijeke Dragonje spašena žena, turska državljanka, majka nestale djevojčice i majka pronađenih 5-godišnje djevojčice i 13-godišnjaka, oporavila se i tijekom jučerašnjeg dana otpuštena je iz pulske bolnice. Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za djecu te je tijekom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Danijela Martinović pokazala novu frizuru s kojom izgleda mnogo mlađe

Mamić napravio ‘show’ u noćnom klubu: Skinuo se i popeo na šank