in

Mbappe o francuskom prvenstvu: Teško, teško, kako teško

Slatka-Tajna.Eu


Bez dlake na jeziku


Jedan od najboljih fudbalera svijeta, ofanzivac PSG-a, Kylian Mbappe, pohvalnim riječima je govorio o francuskom fudbalskom prvenstvu.


FOTO – EPA




Kylian Mbappe najvjerovatnije od naredne sezone neće igrati u Ligue 1, odnosno od naredne sezone mogli bismo ga gledati u Španiji, tačnije u dresu Reala.

Nekoliko godina Mbappe igra na visokom nivou, pa njegove riječi sasvim sigurno imaju težinu. On smatra da je Ligu 1 zahtjevno takmičenje i da se u ovoj sezoni igra ljepši fudbal nego ranije.

“Teško takmičenje, jako teško. Intenzitet je ‘lud’, igrači su fizički spremni, kontakata je mnogo i ne štede vas. Mnogo udaraca dobijate u noge i nije lako”, istakao je Mbappe pa dodao:

“Mislim da se u ovoj szoni igra ljepši fudbal. Čini mi se da je liga mnogo bolja za gledati u odnosu na neke ranije godine. Francusko prvenstvo je poznato po fizičkoj spremi i taktici. Za prilagodbu je potrebno mnogo vremena”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Upravo u PSG-u ima dosta igrača kojima treba prilagodba i koji nisu bili upoznati sa francuskim prvenstvom.

“U PSG-u je mnogo igrača koji ranije nisu bili upoznati sa francuskim prvenstvom. Potrebno nam je vrijeme da se prilagodimo, ali mislim da smo na pravom putu”, zaključio je Mbappe.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zastupnici tzv. desnice su antivakseri i ravnozemljaši

ZAJEDNIČKI ŽIVOT,ALI OD SVADBE NIŠTA: Nikola Rađen i Milica Ristić su zajedno godinu dana