in

EKSKLUZIVNO BARBI AFRIKA: Ne želim da podsjećam na Karleušu

Slatka-Tajna.Eu

Barbara Milenković umjetničkog imena Barbi Afrika prva je srpska Tiktokerka koja je za kratko vrijeme skupila impozantnih 3,3 miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži. Za ovu 19-godišnju talentiranu djevojku možda je ovo veliko breme koje nosi na leđima, no, čini se, da Barbi objema nogama čvrsto stoji na zemlji. A da je slava nije nimalo ponijela govori podatak da je krasi veliki profesionalizam što je danas, u ovom turbulentnom vremenu, prava rijetkost.

Nedavnom boravkom u Sarajevu potvrdila je da je trenutno najpopularnija ličnost na ovim prostorima a samo za magazin “Express” Barbi Afrika pristala je govoriti o karijeri, ljubavnom životu, novim pjesmama…

Barbi zbog Barbara

Nedavno si bila u Sarajevu, kada si se i sama iznenadila koliko ovdje imaš pratilaca. Kakve impresije si odnijela iz šehera? Čuli smo da si morala iznajmiti još jedno auto da prebaciš kuci silne poklone koje si dobila?

-Prije svega bih htjela da pozdravim sve čitaoce. Što se tiče skupa u Sarajevu, znala sam da me dosta djece iz Bosne voli, ali me je ipak iznenadio odziv na meet up-u što pokazuje činjenica da smo iznajmili dvoranu u koju nije uspjelo da uđe ni trećina djece. Neki su čak došli iz Brčkog, Banja Luke i okolnih mjesta. Drago mi je da smo bez obzira na nespremnost za toliki odziv ipak uspjeli da osmislimo kako da svi dođu do mene i da se sa svima pojedinačno slikam. Trajalo je par sati, ali je neprocjenjivo, ta ljubav se ne može opisati riječima. A pokloni, bilo ih je mnogo – pun auto, kako ste i sami rekli, ali je meni najveći poklon ta njihova iskrena ljubav i zagrljaji.

Ti si tiktokerka, jutjeberka, pjevačica, plesačica… i šta sve ne. U čemu se ti najbolje pronalaziš?

-Iskreno, svaki vid javnog nastupa me privlači, ali najviše volim da snimam za TikTok, jer je to ono u čemu sam se prvo pronašla i gdje imam čak 3,3 miliona pratilaca, a neki moji videi imaju i preko 40 miliona pregleda, pa mi se čini da i mene gledaoci najviše vole u ulozi TikTokerke.

Čini se kako ti pjevanje postaje primarni posao s obzirom da svako malo izbaciš neku pjesmu. Da li se u budućnosti vidiš kao velika pjevačka zvijezda?

-Ja u budućnosti sebe vidim kao veliku zvijezdu, ali ne znam da li bih se odlučila za samo jedan segment javnog života. Svakako znam da ću ostati javna ličnost i da će biti još pjesama, ali ne bih prestala sa ostalim. Sve moje pjesme je publika jako lijepo prihvatila i dugo su ostajale u trendingu, što me bodri da nastavim u tom pravcu. Neostvarena mi je želja, još uvijek, da se oprobam i u glumi, ali se nadam da će i to uskoro postati stvarnost.

Od kada datira ljubav prema društvenim mrežama, kako je izgledao tvoj prvi klip? Kako za vrlo kratko vrijeme doći do milionskih pregleda, u čemu si ti uspjela? Veoma mlada si uplovila u ove, ne baš lagane vode.

-Ljubav prema snimanju prije svega datira od malena. Čim sam dobila prvi telefon, bila sam čini mi se 7-i razred, krenula sam da snimam za Youtube i snimila svoj prvi klip „Šta ima u mojoj torbi?“. Mojim roditeljima je to djelovalo neprihvatljivo, tada niko mojih godina nije snimao, a ostale mreže još nisu ni postojale, tako da su me natjerali da obrišem klip. To nije uticalo na mene da odustanem od svoje zamisli, jer je ljubav prema snimanju bila jača i poslije par godina ja sam se ponovo vratila snimanju. Kada je nastala mreža Tiktok kod nas nikom nije bio interesantan, ali sam ga ja od početka zavoljela. Prva sam u Srbiji počela da snimam i mnogi kažu da sam ja donijela Tiktok na naše prostore. Ubrzo je mreža dobila popularnost i kod nas, a mene su počeli da prepoznaju na ulici i pitaju za sliku. Moj Tiktok profil je sada sa 3,3 miliona prvi u mojoj zemlji, ali me prate i djeca iz Amerike, Kine, Indije.

Zašto u javnosti istupaš s pseudonimom Barbi Afrika, da li smatraš da je zvučni naziv doprinijeo tvojoj ogromnoj popularnosti u cijeloj regiji?

-Barbi je zbog mog imena Barbara, mada me djeca poistovjećuju sa Barbi lutkom i mnogi i ne znaju moje ime. A Barbi Afrika u cjelini je nastalo sasvim slučajno kada sam se za iz šale upisala na Facebook-u tako i svi krenuli tako da me zovu dok još nije bilo ni riječi o svemu ostalom što će uslijediti.

Prepliće se život

Kažu da ličiš na Jelenu Karleušu, da li uistinu „furaš“ njen stil ili jednostavno samo podsjećaš na nju?

-Ja Jelenu poštujem, ali po meni mi se mnogo razlikujemo i jedina sličnost je to što smo obje plave. Nikada ne bih voljela ni na koga da podsjećam jer smatram da smo svi jedinstveni i baš zbog toga posebni tako da ja ne pokušavam da budem neko drugi, želim da budem Barbi.

Koliko vremena provodiš na društvenim mrežama, koliko to utiče na tvoj privatni život?

-Dosta vremena provodim na drušvenim mrežama, jer ja u snimanju uživam. Privatni i javni život se kod mene prepliću i ne postoji jasna granica.

Stižu li, možda, preko društvenih mreža svakojake, pa možda i nemoralne ponude. Kako se nosiš s muškim obožavateljima?

-Ja iskreno imam toliko poruka da većinu poruka i ne vidim. Vjerovatno zbog toga nepristojne ponude su vrlo rijetke.

Dječija ljubav sa Davidom

Svoj ljubavni život kriješ kao zmija noge nakon ljubavne veze s Pinkovom zvezdicom Davidom Radostavljevićem? Jesi li danas zaljubljena?

-Nisam, ja sa svojim pratiocima sve dijelim pa kada se bude desila ljubav i to ću podijeliti ali za sada nema ničeg zanimljivog na tom planu. Iskreno i ja sam malo zbog toga kriva, jer slabo izlazim i više sam se posvetila karijeri. Želim da se ostvarim na tom planu, a ljubav kada treba da se desi desiće se. Što se tiče Davida, to je bila kratka veza, on je živio u Banja Luci, ja u Srbiji tako da smo se u toku veze vidjeli svega 2,3 puta i ne znam zašto me i dalje sa njim povezuju. U svakom slučaju to je bila dječija ljubav i mi smo poslije svega ostali dobri prijatelji.

Razgovarala: Dž. HASOVIĆ-MIRVIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Majstorija Vlahovića – dva gola za članstvo u elitnom klubu

Apple na putu da dostigne vrijednost britanske ekonomije