in

Pao dogovor o alimentaciji, evo koliko para Darko mora da daje za sina!

Slatka-Tajna.Eu

Darko Lazić nije se pojavio u Osnovnom sudu u Rumi gdje je u petak, 10. decembra, održano treće ročište po tužbi Marine Gagić za starateljstvo i alimentaciju.

Uprkos njegovom izostanku Darko i Marina uspjeli su da se usaglase oko visine alimentacije, starateljstva i modela viđanja djeteta. Ove informacije potvrdila je i Gagićeva odmah po završetku ročišta.

Naime, ona je u izjavi za Telegraf Jetset istakla da je do dogovora došlo usmenim putem, ali i da nije iznenađena Darkovim izostankom sa suđenja.

– Ročište je prošlo kao i posljednja dva puta, Darko se nije pojavio, opet očekivano sa neke strane, ali dobro.

Postoji informacija da se Darko pojavio na posljednjem ročištu?

– Jeste se pojavio, ali ništa nismo uradili. Nismo mogli da se dogovorimo, zato je i zakazano ovo danas suđenje pa ćemo vidjeti na trećem. Ja mislim da će se to okončati konačno.

Imali ste zakazan i razgovor u Centru za socijalni rad. Da li se na tim ročištima pojavio?

– Imali smo zakazana dva ročišta zaredom ali se ni tu nije pojavio tako da šta da kažem, muka mi je od svega.

Šta ste pričali na posljednjem ročištu na kom ste se suočili?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Dogovarali smo se oko viđanja djeteta i tu se nismo složili, ali sam ja popustila jer stvarno više nemam snage, više mi je preko glave svega. I polemisali smo oko alimentacije.

Koji su bili tvoji zahtjevi a koji njegovi?

– Moji zahtjevi su bili da viđa dijete u kontrolisanim uslovima, zbog njegovog ponašanje koje svi znaju kakvo je. Popustila sam jer smatram da toliko baš nije nesavjestan da se tako ponaša pred djetetom. Tu sam popustila jer nemam više snage sa njim da se raspravljam. Onda oko alimentacije, gdje je on nudio 25 000 dinara sa čime se ja nisam složila. Onda je nudio 30 000 pa se ni oko toga nismo složili pa smo danas došli da riješimo, međutim, nećemo riješiti nikada.

Zašto je tražio smanjenje alimentacije kada se u početku složio da bude ista kao za prvo dijete?

– On je naveo da dijete koje živi na selu nema tako velike potrebe kao dijete koje živi u gradu. Što nema veze sa mozgom. To me je pogodilo kao majku ali dobro, izboriću se. Planiram da se uskoro preselim u Beograd i počeću da radim.

Da li misliš da će se pojaviti na sljedećem ročištu i hoćeš li pristati i na smanjenje alimentacije?

– Darko i ja smo se u međuvremenu dogovorili i složio se sa tim da daje alimentaciju 50.000 dinara. Stvarno ne znam šta mu je taj dan bilo. Što se tiče viđanja prihvatiću njegove zahtjeve, dva puta nedjeljno. Ako se ne pojavi na sljedećem ročištu ovlastiće advokata da on umjesto njega sve dogovori. Što se tiče starateljstva, prihvatio je da pripadne meni u potpunosti.

Njena pravna zastupnica Milena Crnobarac iznijela je detalje današnjeg ročišta uz objašnjenje šta će se dogoditi ukolilo se Lazić ne pojavi sljedeći put.

– Danas je održano ročište na kome je saslušana Marina Gagić kao podnosilac tužbe koja se izjasnila u skladu sa odredbama porodičnog zakona. Na pitanja suda detaljno je saslušana o odnosu sa Darkom Lazićem i potrebama malodobnog Alekseja Lazića. Nadamo se uskoro okončanju ovog parničnog postupka a sve u skladu sa odredbama porodičnog zakona i Evropske Konvencije o zaštiti djece. Sljedeće ročište zakazano je za 10. januar kada bi trebao da pristupi i Darko Lazić i da sud donese svoju presudu. Advokat koji zastupa tuženog je obećao da će on lično da mu dostavi poziv, sudija ga je na to obavezala zapisnikom a i sud će mu uputiti poziv. Čekamo izvještaj iz Centra za socijalni rad i u svakom slučaju na sljedećem ročištu biće donijeta presuda. Darko se nije pojavio u centru za socijalni rad i to sad, da ne prejudiciram, govori o njegovom odnosu prema svom maloljetnom sinu. Ukoliko se ne pojavi centar će dati svoje mišljenje kao što ga je dao i prvii put kada se Darko nije pojavio tako će dati i sada u ovom dopunskom nalazu.

Podsjetimo, Marina i Darko sukobili su se na drugom ročištu u Osnovnom sudu u Rumi nakon što je on tražio da se alimentacija duplo umanji u odnosu na iznos koji daje za kćerku Lorenu zato što što Aleksej živi na selu.

ekskluziva.ba


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

QUEEN ZOOKAH predstavlja treći singl “Ovu noć” – Hayat Production

Kriju k’o zmija noge: Većina javnih poduzeća ne objavljuju podatke o svom poslovanju / Bljesak.info