in

“Ljepota zavisi od više segmenata”

Slatka-Tajna.Eu

Manekenka Vanesa Zizo često se nalazi na listama najljepših žena u Bosni i Hercegovini. Ova ljepotica iz Jelaha do sada je najviše radila kao model u Turskoj, a brojni modni angažmani nisu utjecali na njen studij Pravnog fakulteta u Sarajevu.

Zizo je ispričala kako je ušla u svijet modelinga te s kojim izazovima se suočila na tom putu.

– Kada nemam poslovne obaveze, najviše vremena provodim u rodnom gradu, jer kao što znamo zbog situacije s koronavirusom na većini fakulteta nastava se odvija online.

Za sebe mogu reći da sam neko ko je pozitivan i istrajan u svojim odlukama, nikada sebi ne postavljam granice i smatram da ne treba da ih imamo nego da uvijek idemo naprijed, učimo na svojim greškama i sačuvamo vjeru u teškim danima.

Ono što ne volim je nekultura i primitivizam koji je u našoj državi, nažalost, veoma čest. Cijenim prave vrijednosti u životu, vrijeme me je naučilo sta su prioriteti, a porodica, ljubav i pravi prijatelji su uvijek na prvom mjestu.

Kako ste ušli u svijet modelinga?

– Uvijek sam bila znatiželjno dijete, spremno da istražuje i okuša sreću na različitim poljima. Redovno sam pratila kako naše tako i svjetske modele na društvenim mrežama, ali moja karijera je počela neplanirano.

Preko internet stranice sam se prijavila na kasting za modele koji će raditi revije na “Fashion Weeku” u Sarajevu te ubrzo dobila poziv za isti, kazala je Zizo, prenosi Avaz.

Postoji li neki brend za koji biste posebno voljeli raditi?

– Lično više volim da radim revije, a posebna želja mi je da prošetam pistom za italijansku modnu kuću “Versace”.

Mnoge djevojke sanjaju svjetla reflektora a taj posao nije uvijek ružičast. Šta savjetujete djevojčicama koliko da budu oprezne?

– Moje mišljenje je da je najvažnije da ostanemo svoji gdje god bili, da čuvamo svoje dostojanstvo. Lično nisam nikada imala neprijatne situacije u ovom poslu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Morate da obratite pažnju na to sa kakvim ljudima radite i da budete spremni na mnoga odricanja, na rad u teškim uvjetima kao i na situacije u kojima ćete biti odbijeni i nećete dobiti posao koji želite, morate znati da ne možete svakom da se sviđate i naučiti da prihvatite poraz kao i pobjedu. Biti model ne znači samo biti lijepa.

Koliko je ljepota danas teret, a koliko donosi olakšice?

– Uglavnom kada kažemo ljepota mislimo samo na vanjski izgled. Smatram da to nije dovoljno i da ljepota zavisi od više segmenata.

Nažalost, živimo u lažnom svijetu u kojem je potrebno da naučimo da se nosimo s predrasudama i naučimo da prihvatimo kritike te nastavimo ići za svojim ciljevima.

Najvažniji je rad na sebi, smatram da je ljepota teret samo tamo gdje fali samopouzdanja. Zdrav um, unutrašnji mir i harizma se mogu vidjeti na našem licu, to je ono što lijepu djevojku čini još ljepšom.

Sudeći prema Instagramu, veoma često putujete. Koja Vas je destinacija ostavila bez daha?

– Istina je da sam posjetila mnoge države, što je jedna od čari ovoga posla, ali Istanbul je grad u koji se uvijek rado vraćam.

Moj prvi inozemni angažman bio je u Istanbulu gdje sam živjela i radila mjesecima, I mogu slobodno reći da se tamo osjećam kao kod kuće. Od ostalih bih izdvojila putovanje u Dubai koji me je oduševio, elegantan i graciozan grad s mnogo turističkih atrakcija.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Džindić potpisao ugovore s korisnicima subvencija iz Programa utroška sredstava

Ugroženi vilinski konjici koji uništavaju komarce