Categories: Biznis

Galenika: 76 godina proizvoda koji su tradicionalno dio kućnih apoteka

Galenika, dobro poznata farmaceutska kompanija građanima BiH, ali i regiona, ove godine je obilježila 76 godina postojanja. Krajem 2017. nakon akvizicije, postala je dio brazilske NC Grupe , koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu i jednu od najvećih u cijeloj Latinskoj Americi. Vrijednost ove ogromne farmaceutske kompanije u cijelom regionu još uvijek itekako postoji, a uz nove investicije nastavlja da raste. Galenika je bila i ostala pouzdan brend i brend kome se vjeruje čemu u prilog ide činjenica da kompanija postoji već 76 godina i jako uspješno posluje u regiji, zemljama Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Regionalno prisustvo se povećava što je direktan rezultat nove vizije Galenike i promjene kursa poslovne strategije. Transformacija Galenike i sama promjena vizuelnog identiteta donijela je svojevrsno moderno osvježenje kompaniji koje pokazuje da ona napreduje i prati trendove, te je repozicioniralo Galeniku na tržištima regiona. Promjena vizuelnog identiteta bila je rezultat investicionog i transformacionog ciklusa koji je uspješno primijenjen u Galenici tokom prethodnih godina, a koji je rezultirao modernizacijom preduzeća i digitalizacijom poslovanja. Novi vizuelni identitet uvodi boje koje simbolizuju vrijednosti kompanije i još bliže reflektuju njenu misiju i posvećenost zdravlju i odgovornom poslovanju.

Galenika je dobila novo ruho i konstantno širi portfolio proizvoda, kako onih koji se uzimaju na recept tako i lijekova i sredstava koji se mogu kupiti bez recepta. Kompanija je prošla izvjesne procese preobrazbe, ali niko u Bosni i Hercegovini nije zaboravio ovog farmaceutskog giganta i njegove pouzdane proizvode. Razlog tome je tradicija i kvalitet, jer je to nešto što neprikosnoveno stoji iza Galenike i potrošači u BiH jako dobro pamte proizvode ove farmaceutske kompanije jer su oduvijek bili neizostavni dio kućnih apoteka njihovih baka, mama, a sada i mlađih generacija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Galenika danas u svom asortimanu ima preko 250 proizvoda, a neke smo navikli koristit gotovo svakodnevno i volimo da ih uvijek imamo pri ruci. Svi se jako dobro sjećamo mirisa Jekoderm masti iz djetinjstva jer je uvijek bio tu kao pomoć kod opekotina ili iritacija kože i već dugo godina ga potrošači rado koriste. Kad god je potrebno pojačati imunitet ili nadopuniti ishranu dodatnim vitaminima i mineralima tu je bio Oligovit, a sinonim za B grupu vitamina, bio je i ostao Beviplex koji je dostupan u tabletama i u granulama. A kada pomislite na Pantenol pomislite na Galeniku. Galenikini proizvodi iz Pantenol portfolija pomažu kvalitetnu njegu i zaštitu kože i kose (krema, mast, rastvor, pjena), a koriste se i kod upale grla (oriblete). Sada imaju novi, modernizovani vizuelni identitet u pet boja, međutim pantenol kvalitet se nije mijenjao, a postao je i dio svakodnevne kozmetičke rutine mnogih žena.
Tradicija jeste na strani Galenike i sva istraživanja govore da je Galenika bila i ostala jak i voljen brend, te sinonim za kvalitetne proizvode. Bogata regionalna istorija vidi se i danas, jer i nove generacije koriste i vole Galenikine proizvode. Povjerenje koje ljudi imaju u Galeniku i njen kvalitet je nešto što uposlenima svakodnevno pruža inspiraciju i dodatnu motivaciju. Pored dobro poznatih i korištenih Galenikinih proizvoda na koje su potrošači navikli, kompanija je, također, orjentisana na budućnost i inovacije, te građani BiH, ali i regiona mogu očekivati i nove proizvode koji će jednako projektovati Galenikin dobro poznati kvalitet. Širenje portfolija proizvoda je strateški važno i kompanija želi da zadrži najviše standarde kvaliteta i istovremeno ponudi nove proizvode važne za korisnike.
Kvalitetom proizvoda i usluga Galenike će nastaviti da odgovara modernim zahtjevima tržišta i samih potrošača. Galenika će i dalje biti pouzdan partner pri očuvanju zdravlja svih građana Bosne i Hercegovine i šire, jer stalnim inovacijama u proizvodima ostajemo „Posvećeni ljudima i vjerni zdravlju“.

Redakcija

Recent Posts

RAPORT IZ WASHINGTONA: Ivica Puljić upozorava -‘Ne nasjedajte na provokacije i prekodrinsku propagandu…’

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ivo_2.jpg","caption":"Screenshot","bg":"b9a0a6"},{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/ip_sb.jpg","caption":"Screenshot","bg":"333637"}] Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, osvrno se na najnovije događaje vezane…

57 minuta ago

Minesota oslabljena za drugu utakmicu sa Denverom

Minesota Timbervulvsi mogli bi da budu ozbiljno oslabljeni u drugom meču polufinalne serije Zapada protiv…

58 minuta ago

Priča o tome kako je nastala kafa

​Biljke koje proizvode većinu svjetskih zaliha kafe pojavile su se prije 600.000 do milion godina…

3 sata ago

Vatreni plotuni u čast prve godišnjice krunidbe kralja Charlesa III.

Londonom odjekivali vatreni plotuni u čast prve godišnjice krunidbe kralja Charlesa III. Foto: Yui Mok/…

3 sata ago

Prerada “Tony Hawk’s Pro Skater” igara prvo bila zamišljena kao THPS 1+2+3+4

​Jedan je bivši zaposlenik studija Vicarius Visions otkrio kako su prerade igara "Tony Hawk’s Pro…

3 sata ago

Ledeno doba 3: Sidova djeca dinosaurcici

Isječak sinkroniziran na hrvatski.

4 sata ago