in

Dupli aršini Fudbalskih saveza BiH: Velež je zbog iste situacije bio kažnjen, a danas je donesena totalno suprotna odluka

Slatka-Tajna.Eu

Proteklog vikenda je odigran meč 5. kola Prve futsal lige FBiH između MNK Seljak i FK Konjic.

Ova dva kluba su glavni konkurenti za ulazak u Premijer ligu BiH u futsalu, te je upravo zbog toga ova utakmica s pravom proglašena za derbi kola, ali i polusezone.

Intenzitet samog meča je opravdao epitet derbija, ali nemile scene iz drugog poluvremena su obilježile kompletan susret.

Naime, meč je prekinut nakon divljačkog upada domaćeg navijača na teren, prilikom kojeg je udario golmana gostujuće ekipe. Gosti iz Konjica su tražili da se isprazne tribine dvorane u Livnu, međutim to se nije desilo, te su zbog ugrožene sigurnosti futsaleri Konjica odlučili da ne nastave meč.

Danas je stigla odluka Fudbalskog saveza FBiH, koji je registrovao meč 3:0 za domaću ekipu.

Sportska javnost BiH je ostala u šoku nakon ovakve odluke, te se postavlja pitanje da li se vraćamo u ona mračna vremena bh. sporta od prije nekih 20-ak godina, kada se u gostima nije bogao uzeti ni bod.

Ovakva odluka je poprilično diskutabilna, s obzirom na činjenicu da je zbog upada navijača na teren prije par mjeseci NFSBiH, krovna kuća bh. fudbala, kaznila Velež sa pet utakmica pred praznim tribinama, te sa oduzimanjem bodova, te je prekinuti meč protiv Borca registrovan rezultatom 0:3, za banjalučku ekipu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Istu situaciju imamo danas, samo u ovom slučaju je Savez, ovaj put Federalni, donio potpuno suprotnu odluku onoj krovne kuće bh. fudbala, te je tako ubacio sumnju u sportsku javnost. Mnogi se pitaju, da li su ovo dupli aršini Fudbalskih saveza BiH.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Booster doza tri do šest mjeseci nakon primarnog cijepljenja

NOVI IMIDŽ: Miloš Vujanović dobio kritike