in

Luksemburg: Policija pretresa kuću radikala Jasmina Mulahusića / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijske agencije u Luksemburugu od jutros vrše pretrese objekata koje koristi Jasmin Mulahusić, koji je široj javnosti poznat po organiziranim internet hajkama na političare i novinare.

“Postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć, tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog vojvodstva Luksemburg, vrše pretrese objekata koji koristi osoba koja je pod istragom Tužiteljstva BiH. Osumnjičena osoba pod istragom je Tužiteljstva BiH, zbog kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti”, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ističu da je protiv navedenog osumnjičenog, u proteklom periodu zaprimljene su i prijave određenih novinarskih udruženja u BiH.

Udruženje BH novinari jučer su se oglasili i najoštrije osudili huškačku retoriku koju prema brojnim bh. novinarima i medijima u svojim Facebook postovima koristi Jasmin Mulahusić.

Otkako je početkom rujna ove godine, suprotno prijedlogu Tužiteljstva BiH, Sud Bosne i Hercegovine pustio na slobodu Mulahusića ne odredivši mu ni mjere zabrane, Mulahusić je bez obzira na istragu koja se vodi protiv njega na svojim Facebook profilima nastavio svakodnevno objavljivati postove usmjerene protiv brojnih novinara, urednika i medijskih kuća, targetirajući ih kao „radikale“, negatore genocida, zastupnike „velikosrpskog projekta“, itd. Svaka od tih objava ima na desetine komentara Mulahusićevih pratitelja u kojima se dodatno širi govor mržnje protiv novinara, uz najprizemnije uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, prijetnje i pozive na linč „izdajničkih“ predstavnika medija.

“S obzirom na činjenicu da je Sud BiH odbio zabraniti Mulahusiću da koristi svoje Facebook profile dok traje istraga protiv njega, pravdajući takvu odluku „slobodom govora“, Upravni odbor Udruženja BH novinari podsjeća nadležne institucije da sloboda govora nije i ne može biti apsolutno pravo onda kada se zloupotrebljava na štetu drugih osoba i dovodi u pitanje njihovu osobnu sigurnost! Podsjećamo da prema članu 10, stav 2, Europske konvencije o ljudskim pravima, sloboda govora podliježe legitimnim ograničenjima kako bi se u konkretnim slučajevima spriječilo kršenje temeljnih ljudskih prava, dostojanstva, sigurnosti određenih društvenih grupa i omogućila njihova zaštita radi njihovih pojednačnih karakteristika ili zajedničkog/grupnog identiteta”, naveli su.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: Facebook /  Izetbegović je tijekom turneje po dijaspori iskoristio priliku za fotografiranje s Jasminom Mulahusićem

Dodaju da, “činjenica da se Mulahusić nedavno fotografirao sa nekima od najviših političkih dužnosnika u BiH, predstavlja skandalozan čin političke neodgovornosti i posrednog davanja legitimiteta i podrške njegovim huškačkim stavovima i širenju govora mržnje protiv novinara i medija”.

Javnosti je Jasmin Mulahusić poznat po aktivnom kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare, ali i političari koji nisu naklonjeni Stranci demokratske akcije.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Skromne partije Sulejmanovića i Halilovića

Udarala ga štiklom u glavu dok je spavao, Miljana diskvalifikovana iz “Zadruge” – Mondovizija