in

Admir Zukan za Sportske.ba: “Nadam se derbiju vrijednom najava, navijači mnogo znače”

Slatka-Tajna.Eu

Razgovarao: Edin Ridžal

U okviru 9. kola futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se derbi između MNK Sloga i Mostar SG, dvije prvoplasirane ekipe prvenstva.

Nakon osam odigranih kola, prvoplasirana ekipa je Mostar SG sa sedam pobjeda i jednim porazom. Na drugoj poziciji je MNK Sloga Gornji Vakuf sa šest pobjeda, jednim neriješenim i jednim porazom. Uoči derbija kola razgovarali smo sa najboljim strijelcem Sloge i drugim najboljim strijelcem prvenstva, Admirom Zukanom.

Admir Zukan Horka postigao je jedanaest pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva. Zukan je istakao da nas očekuje zanimljiva utakmica, nada se vrijedna najava tokom ove sedmice.

“U nedjelju nas očekuje derbi, tabela je dokaz toga. Mostar SG je prvi, mi smo drugi. Nadam se da ćemo i jedni i drugi odigrati meč vrijedan najava tokom ove sedmice.”

Foto: Flashteam.eu

Prednost Sloge je domaći teren, da li naš sagovornik i najbolji strijelac Sloge ima pritisak pred ovu važnu utakmicu?

“Tako je, igramo na svom parketu, pred svojom publikom, koja će sigurno doći u velikom broju. Nadam se njihovoj podršci tokom cijelog meča i da ako Bog da na kraju proslavimo titulu. Trenutno sam najbolji strijelac sa 11 golova, tu su također pored mene Petak i Milanović, a mi činimo taj naš ubojiti napad.”, kaže Admir Zukan za Sportske.ba, pa dodaje:

“Utakmica jeste teška, ali mislim da sam dovoljno stekao iskustva da se mogu nositi sa ovakvim utakmicama, tako da ne osjećam neki veliki pritisak.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










MNK Sloga u ovoj sezoni već ima bodova koliko je imala za čitavu prošlu sezonu. U čemu je razlika?

“Ove sezone igramo sjajno, za razliku od prošle godine, gdje smo na momente bili sjajni, a onda upadnemo u krizu. Ove godine smo konstantno dobri. Pa sigurno da nam je dosta toga donio novi trener Crnalić, naš naporan rad, a isto tako i određena doza sreće. Najviše od svega nam znači povratak naših navijača.”, kaže Admir Zukan.

Foto: NS BIH

The post Admir Zukan za Sportske.ba: “Nadam se derbiju vrijednom najava, navijači mnogo znače” appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ako želite dug život, doručkujte rano ujutru

BREGA KRALJ NEKRETNINA! IMA 30 KUĆA, VILA, STANOVA I GARSONIJERA: Evo kojeg krša vozi