in

Studija: Preprodavači najčešće vraćaju kilometražu na njemačkim premium automobilima / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnovija studija potvrdila je općeprihvaćeno mišljenje kako preprodavači najčešće vraćaju kilometražu na njemačkim premium automobilima.

Već smo naučili, a brojni kupci su se osvjedočili, kako je skidanje kilometraže jedna od najčešćih prevara na tržištu rabljenih automobila. Ovim jednostavnim zahvatom lako se može povećati cijena automobila, čime prodavač stječe dodatni profit.

Nedavno istraživanje carVerticala pokazalo je kako kupci vrhunskih njemačkih vozila moraju biti posebno na oprezu jer imaju najviše šanse za kupovinu automobila s izmijenjenim podacima mjerača kilometraže.

carVertical je analizirao više od 700.000 izvješća o povijesti rabljenih automobila generiranih između studenog 2020. i studenog ove godine. Analizirao je 18 različitih tržišta, i to Poljsku, Rumunjsku, Mađarsku, Francusku, Sloveniju, Slovačku, Češku, Litvu, Latviju, Estoniju, Ukrajinu, Bugarsku, Srbiju, Njemačku, Hrvatsku, Rusiju, Sjedinjene Američke Države i Italiju, prenosi Index Auto.

Foto: PR / Preprodavači najčešće vraćaju kilometražu na njemačkim premium automobilima

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










carVertical je analizirao vrijednost automobila s vraćenom kilometražom i utvrdio da je 16.1% testiranih vozila tijekom 12 mjeseci imalo vraćenu kilometražu. Nema sumnje, BMW M5 je automobil s najčešće vraćenom kilometražom, s nešto više od trećine provjerenih modela za koje postoji mogućnost vraćene kilometraže. Međutim, ovo je tek dio većeg problema oko BMW-ovih automobila jer je bavarska marka omiljena kod prevaranata.

Matas Buzelis, stručnjak za automobile u carVerticalu, otkriva: “Polovinu popisa top 10 zauzimaju automobili ovog proizvođača, što je u korelaciji s potražnjom za rabljenim BMW-ovim vozilima na različitim tržištima. Podaci također pokazuju da je veća vjerojatnost da će kilometraža biti promijenjena na skupljim automobilima, što se mora uzeti u obzir tijekom traženja rabljenog vozila. U takvoj je situaciji korisno provjeriti kilometražu.”

Drugo i treće mjesto na popisu zauzimaju BMW-ova serija 7 i Subaru Outback s 33.4 i 31.8% automobila kojima je moguće vraćena kilometraža. Audi A8 je peti po redu model s najčešće vraćenom kilometražom, dok je neznatno povoljniji A7 zauzeo deseto mjesto u istraživanju smanjene kilometraže, s nešto više od četvrtine (25.8%) vozila sumnjive kilometraže.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrvatska najbolja teniska reprezentacija svijeta

EDIN HADŽIPAŠIĆ SNIMIO DVIJE NOVE PJESME: Emocija u glasu kakvu rijetko koji pjevač ima