Categories: Biznis

Raiffeisen banka organizovala druženje sa novinarima

Povodom predstojećih praznika Raiffeisen banka je tradicionalno organizovala prigodan susret s predstavnicima medija tokom kojeg se prisutnima obratio James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke osvrnuvši se na aktivnosti Banke u protekloj godini.

„ Posljednje dvije godine su bile vrlo izazovne za sve nas. Ni u Raiffeisen banci nije bilo ništa drugačije,no ipak možemo s ponosom reći da smo nastavili raditi na unapredjenju naših usluga, posebno u segmentu digitalizacije i inovacija čime našim klijentima pružamo vrhunsko korisničko iskustvo. Oduvijek smo nastojali biti pionir  brojnim segmentima poslovanja, a naročito u području digitalnih bankarskih rješenja s ciljem da našim klijntima pružimo osječaj lakoće pri poslovanju s nama. Nastavili smo naše aktivnosti u oblasti održivosti, djelujući odgovorno prema klijentima, investitorima, zaposlenicima, zajednici i okolišu. Odgovoran bankar ne brine samo o ekonomskoj vrijednosti nego i o ekološkim i društvenim uticajima koji proizilaze iz naših poslovnih aktivnosti. Ovakav način poslovanja vodi ka održivoj ekonomiji i u narednom periodu ćemo ovako nastaviti“, kazao je u obraćanju medijima Stewart.

Domaćini prednovogodišnjeg druženja su osim samo predsjednika Uprave, bili i članovi Uprave Mirha Krivdić, Andrea Achim, Edin Hrnjica, kao i Kreshnik Halili koji obavlja funkciju konsultatnta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„Raiffeisen  je oduvijek jaka banka, prepoznata kako na ovom, tako i na našim ključnim tržištima u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Čine je talentovani, veoma stručni ljudi, te sam uvjeren u našu budućnost“, zaključio je Stewart i zahvalio predstavnicima medija na profesionalnom i transparentnom izvještavanju o poslovnim aktivnostima Banke. Prepoznatljiv uspjeh Raiffeisen banke na ovom tržištu nagradila su tri renomirana svjetska magazina, Global Finance, EMEA Finance i The Banker, koji su tokom 2021. godine Banci dodijelili priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini.

Redakcija

Recent Posts

NEKE SU NAS ZEMLJE RAZOČARALE, A NEKE PRIJATNO IZNENADILE: Evo kako je glasala svaka zemlja pojedinačno… (FOTO)

[{"img":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/vv132331232131233321312333123.jpg","full":"\/img\/vijesti\/2024\/05\/vv132331232131233321312333123.jpg","caption":"Foto: Agencije","bg":"281c0f"}] Generalna skupština Ujedinjenih nacija u četvrtak, 23. maja, usvojila je Rezoluciju o genocidu…

13 minuta ago

OVO JE PRELIJEPA DJEVOJKA DRAGANINOG SINA: U teškim trenutcima bila uz njega

Iako prolazi kroz težak period nakon razvoda od supruga Tonije, Dragana je zbog ovoga vratila…

14 minuta ago

Palačinke bez brašna

Palačinke su savršen izbor kada vam se jede nešto slatko ili slano, a evo i…

15 minuta ago

Glavobolja za Ten Haga i Sautgejta

​Engleski fudbaler i defanzivac Mančester Junajteda, Hari Megvajer, nije uspio da se na vrijeme oporavi…

43 minute ago

JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA RANIH DEVEDESETIH: Tajči je u danima najveće slave ljubila Marija Mirkovića, a sviđao joj se ovaj preminuli pjevač

U ‘Special Happy Showu’ gostovala je jedna od većih pop zvijezda ranih 1990-ih Tatjana Cameron –…

1 sat ago

Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o Danu sjećanja na genocid u Srebrenici

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je na sjednici 23. maja usvojila Rezoluciju kojom se 11. juli…

2 sata ago