in

Muhammed Karaosman i želja za domovinom u singlu “Majka Bosna” – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Muhammed Karaosman rođen je u Bosni i Hercegovini, međutim preko 20 godina njegova adresa se nalazi u Švedskoj. Muzičku pauzu, koja je trajala 13 godina, koristila mu je da pronađe sebe.

Numera “Majka Bosna” oduševila je region i cijelu dijasporu. U kombinaciji s legendarnim naratorom mustafom Širbićem oborio je rekorde gledanosti. I ovoj pjesmi svoj pečat ostavio je jedan od najvećih balkanskih umjetnika i kantautora Eldin Huseinbegović.

Majka Bosna nije od juče. Ta moja želja i izgaranje za povratkom traje od 1992. godine. Mi smo tako učeni od samog početka i nikada nas želja nije napustila. Iz te čežnje je i nastala ova pjesma. Također sam sve to opisao Eldinu i on je napisao tu pjesmu. To su takve pjesme, one drugačije ne mogu biti, niti se mogu folirati. One su stanje – ili imaš takav hal ili ne. Zato ona i ulazi pod kožu, htio ti ili ne, to ti je ta pripadnost, ponos, korijen, kad shvatiš da je samo jedna zemlja koja te, ionako, u svoja prsa primi ma koliko daleko ili dugo bio odsutan – rekao je Karaosman za portal zsd.eu.com

Što smo više rasuti po svijetu, sve nas više vuče rodna gruda.

Iako Muhammed ima autentičan posao u Švedskoj, često misli o Zvorniku iz kojeg su njegovi korijeni. Njegova muzika dolazi iz duše i čiste emocije, te je izrazito cijenjena među publikom.

Meni lično je najbitnije kakvu poruku ja šaljem ljudima, jer za sve će čovjek biti pitan, pa se trudim da, ne daj Bože, ne budem sebeb kakvog zla. A stilski i aranžmanski ne bježim ni od čega, čak šta više ne bih volio da se ponavljam, a zašto ne svjetski – a moralno. Ja imam ciljanu publiku i hvala Bogu da već na samom startu takvi to i prepoznaju i sviđa im se – dodao je Muhammed.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Njegova muzika pronalazi put do srca, kako mlađih, tako i onih starijih. Muhammed ima jasan moto, a to je da ovim poslom kojim se bavi pokaže sebe u najboljem svjetlu. Njegov cilj je da bude primjer dobrog, a to čini kroz muziku.

Singl “Majka Bosna” poslušajte u nastavku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U OBJEKTIVU VRHUNSKIH UREĐAJA SVAKA FOTOGRAFIJA POSTAJE PRIČA

Invazije Donbasa neće biti jer to nema smisla za Rusiju