in

“Već je napisan novi zakon o vojsci RS”

Slatka-Tajna.Eu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je govorio u Beogradu na Tribini „RS – vraćanje otetih ustavnih nadležnosti“. Istaknuo je, između ostalog, da će ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH, a ukoliko ne bude spremnosti za to, tvrdi on, već je napisan novi zakon o vojsci RS.

“Donosimo odluku da u narednih šest mjeseci od te odluke u petak parlament pripremi normativno uređenje te oblasti i da ponudimo nekoliko stvari iz praktičnih političkih razloga.

Mi ćemo ponuditi prvo da se prepolovi sastav Oružanih snaga BiH i dajemo im neki rok da žive još. Ukoliko ne bude za to bilo spremnosti već je napisan novi zakon o vojsci RS i novi zakon o demilitarizaciji RS”, rekao je Dodik.

U Beogradu je danas kazao i da je “sav život u entitetima”, te potvrdio da će u NSRS-u u petak održati posebna sjednica o tome.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ashdown je smijenio 56 službenika da bi došao do navodne saglasnosti o formiranju OS u BiH. Smatramo da je to neregularno i da nije bilo fer. I to je moja argumentacija. Dovoljno je da je bilo u uvjetima nametanja, pritisaka, kažnjavanja, to je potupuno bilo nelegalno. U petak zato idemo na NSRS i tamo je na dnevnom redu informacija o tome“, kazao je Dodik u Beogradu – prenio je N1.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZAKOPČANA DO GRLA: Nataša Bekvalac kao prava dama

„KUDA IDEŠ AIDA?“ Na tragu beskrajne katarze