in

Rangnick najavio velike promjene u prvih 11

Slatka-Tajna.Eu


Za sutrašnji meč Lige prvaka


Manchester United će grupnu fazu Lige prvaka završiti utakmicom protiv Young Boysa na Old Traffordu.



Kako je United ranije već osigurao osminu finala, Rangnick je odlučio da odmori neke igrače, pa je na današnjoj press konferenciji najavio promjene u prvih 11.

On je rekao da će Donny van de Beek biti u prvih 11, te da će na gol Dean Henderson umjesto Davida de Gee, a za očekivati je i da na mnogim drugim pozicijama napravi promjene.

“Još uvijek nisam u potpunosti odlučio, ali ima smisla da odmorimo par igrača zbog gustog rasporeda u narednim sedmicama i mjesecima. Moramo voditi računa da imamo što više oporavljenih igrača, ali takođe i o pozitivnom momentumu”, rekao je njemački trener.

Rangnickov debi na klupi Uniteda održan je u nedjelju na Teatru snova, kada je tim s 1:0 pobijedio Crystal Palace u meču Premiershipa.

“Ako pogledamo utakmicu sa Palaceom mislim da nam nije falilo energije. Naravno, prvih 30 minuta bilo je skoro perfektno, način na koji smo presingovali po cijelom terenu, nisam to očekivao na onom nivou. U drugom poluvremenu tempo normalno nije bio isti, ali smo kontrolisali utakmicu”, kazao je Rangnick.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Karleuša zablistala u haljini koju je sama dizajnirala

Utvrđene izmjene i dopune Zakona o doprinosima u RS