in

Namirnice koje je bolje kupovati smrznute

Slatka-Tajna.Eu

​Ponekad smrznute namirnice imaju i više nutritivnih vrijednosti od svježih, a niske temperature će spriječiti njihovo kvarenje.

Takođe, moći ćete da ih konzumirate i van sezone, a ove namirnice su zbog toga, ali i drugih razloga, bolje smrznute nego svježe.

Bobičasto voće

Maline, jagode i borovnice slatko su ljetno voće, no nerijetko se dogodi da ga zahvati plijesan još i na policama trgovina.

S druge strane, smrznuto voće neće zahvatiti plijesan te će biti spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog sazrijevanja.

Grašak

Smrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj svježi, i to jer svježi grašak gubi vitamine i minerale u nekoliko sati ili dana od ubiranja. Smrznuta verzija pak, ubrana je, pripremljena te smrznuta u trenucima kada je nutritivna vrijednost graška najveća.

Brokula

Nutritivne vrijednosti brokule ne mijenjaju se smrzavanjem, no svježa brokula ubrzo će postati blijeda i opuštena. Ona će smrznuta pak ostati svježa sedmicama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mljevena junetina

Mljevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kiseoniku. U tom je obliku meso izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe dok smrznuta verzija neće dopustiti nastanak bakterija.

Mango

Ključni problem odabira manga njegovo je kratko stanje savršene zrelosti. No, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vrijeme za ubrati voće i smrznuti ga, stoga je i smrznuta verzija puno bolji izbor nego ona svježa.

 

(Ljepota&Zdravlje


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Udobnost plaćanja bez kompromisa sa vrhunskim standardima sigurnosti Mastercard kartica / Bljesak.info

TOLIKO ME JE VOLIO, DA ME JE LAGAO: Dragica Zlatić nakon ljubavnog brodoloma smršala deset kilograma!