in

Zlatan Nalić za Sportske.ba: “Malmö zaslužio titulu, Anel i Adi atraktivni na fudbalskom tržištu”

Slatka-Tajna.Eu

Razgovarao: Edin Ridžal

Malmo je novi-stari prvak fudbalskog prvenstva u Švedskoj, nakon što su u 30. kola švedske Allsvenskan lige ostvarili 59 bodova. Malmo je imao isti broj bodova kao i AIK, ali je zbog bolje gol razlike proglašen prvakom ove države.

Jedni od najzaslužnijih fudbalera za titulu Malmea svakako su bosanskohercegovački reprezentativci Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić, koji su svojim sjajnim partijama kroz čitavu sezonu, zajedno sa svojim saigračima, ovu ekipu nosili do novog trofeja u Švedskoj.

Adi Nalić je odigrao 28 susreta, u kojima je postigao sedam pogodaka i podijelio tri asistencije, dok je bh. defanzivac Anel Ahmedhodžić u ovoj sezoni odigrao 24 utakmice i postigao jedan pogodak.

Nakon osvajanja titule, utisci se sumiraju, a nakon zaslužene proslave titule, obratili smo se iskusnom bh. stručnjaku Zlatanu Naliću, čiji sin uspješno brani boje švedskog prvaka.

Malmo je osvojio rekordnu 22. titulu švedskog prvenstva, što je najveći broj titula koji je jedna ekipa ostvarila do sada, a bivši trener Tuzla Cityja i Slobode ističe šta je zapravo snaga ovog kluba:

“Malmö je jedan od najvećih, najuspješnijih i najbogatijih klubova u Skandinaviji sa ogromnim igračkim kadrom, vrhunskim igračima od kojih se očekuje da pobjeđuju ligu svake godine i to uglavnom i uspjevaju. Snaga ovog tima je što to rade paralelno sa igrama u Evropi/Ligi prvaka u tempu srijeda/nedjelja što je malo atipično za Skandivance. Također, 13-14 reprezentativaca koliko ih Malmo ima, igra utakmice u reprezentativnoj pauzi u prvenstvu.”, kaže Nalić na početku razgovora za Sportske.ba.

Zmajevi imali odličnu sezonu

Bh. reprezentativci Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić u mnogome su pomogli u osvajanju titule, Zlatan Nalić nam je objasnio kako je on vidio proteklu sezonu:

“Jako je velika konkurencija na pozicijama u vezi i napadu, tako da su taj problem riješili kružnim sistemom igre gdje svaku treću, četvrtu utakmicu odmaraju po nekoliko igrača kako bi svi imali istu minutažu i tako zadržali harmoniju u timu. Često se unaprijed znaju izmjene i u kojoj minuti će biti izvršene.”, kaže Nalić, pa dodaje:

“Anel i Adi su imali odličnu sezonu iza sebe. Igrali su mnogo utakmica i doprinjeli mnogo klubu u ostvarenju cilja. Anel je mnogo stabilizovao svoju igru i bio je pravi vođa odbrane, dok je Adi najefektniji igrač gledano na vrijeme provedeno na terenu sa sedam golova i tri asistencije. Jedan podatak jeste, čini mi se, da Anel i Adi imaju top 3 najviše nastupa u cijeloj Evropi ukoliko računate nastupe od 1. jula. Ukoliko računate cijelu godinu onda imaju najviše nastupa ove godine u cijeloj Evropi. Ukupno po 38 nastupa.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Malmo će igrati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, koliko zapravo mogu u narednom periodu?

“Što se tiče Lige prvaka, mislim da je to Malmeu komercijalno takmičenje gdje su zadovoljni da učestvuju, a veliki uspjeh je ulazak u grupnu fazu. Mislim da Malmo još uvijek nije konkurentan u Ligi prvaka i to takmičenje koriste za ekonomsku dobit i sticanje vrlo bitnog iskustva za veće domete u budućnosti. Liga prvaka ih čini finansijski nedokučivim u Skandinaviji.”

Anel i Adi atraktivni na fudbalskom tržištu

Adi i Anel su fudbaleri koji su traženi u evropskim ligama, Nalić ističe da Malmo neće još dugo moći odgađati prodaju svojih ponajboljih igrača.

“Oba igrača su jako atraktivni na tržištu sa dosta ponuda. Anel je produžio svoj ugovor sa klubom prošle godine, dok Adi trenutno razmatra ponuđeni ugovor o produžetku saradnje. Siguran sam da Malmo neće još dugo moći odgađati prodaju ovih igrača za koje vlada veliko interesovanje i klub čeka najbolju ponudu. Također, morate znati da je Malmo bogat klub i nije im prodaja uvijek na prvom mjestu, nego često izgradnja konkurentnog tima za Evropu.

U prilogu možete pogledati samo mali djelić sjajne atmosfere nakon novog osvajanja titule Malmea:

The post Zlatan Nalić za Sportske.ba: “Malmö zaslužio titulu, Anel i Adi atraktivni na fudbalskom tržištu” appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TU VEĆ POČINJE DAVLJENJE, ONA JE MANIJAK: Janjuš tvrdi da je između Cara i Maje samo zagrijavanje

Traganje za litijumom na istoku BiH