in

Teška noć iza stanovnika Dicma

Slatka-Tajna.Eu

Evakuiran je dio stanovništva. Iza stanovnika Dicma teška je noć.

Foto: HRT / IMS

Nevrijeme praćeno obilnom kišom koje je jučer zahvatilo cetinski kraj, najteže je pogodilo područje Dicma, gdje su se s okolnih brda i planina slile velike količine vode. Poplavljene su prometnice i polja, voda je prodrla u kuće. Evakuiran je dio stanovništva. Iza stanovnika Dicma teška je noć.

– Problem je što su neki neodgovorni pojedinci uzurpirali dio bujice i stvorili su barijere koje su spriječile da ta bujica otječe. Neke smo večeraš prisilno uklonili, a i ubuduće ćemo gledati da što više tih spornih situacija uklonimo, ali i da u suradnji s Hrvatskim vodama odradimo uređenje toka bujice Suvaje, rekao je za HTV Petar Maretić, načelnik općine Dicmo.

U Metkoviću su na snazi pripremne mjere obrane od poplava. Redovite mjere proglašavaju se kada vodostaj Neretve dosegne tri metra, a izvanredne kada je tri metra i 40 centimetara. Kakva će situacija biti sljedećih dana, najviše ovisi o kiši, ali i ispuštanju vode iz akumulacijskog jezera Jablanice u Hercegovini – koje je puno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Marko Livaja u velikoj euforiji pretjerao, pa zapjevao “pogrešnu” pjesmu o kojoj bruji Hrvatska

I kiša donosi zdravstvene prednosti