in

Rutinska pobjeda Juventusa, Allegri proslavio veliki jubilej

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Željezničara danas su na Grbavici pobjedom nad Širokim Brijegom (1-0) spustili zavjesu na jesenji dio m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jedini pogodak na susretu postigao je Sedad Subašić u prvom dijelu susreta, a iako je Željezničar slavio minimalnim rezultatom, imamo dojam da je vrlo lako pobjeda mogla biti uvjerljivija.

Iako nije bio strijelac, jedan od najboljih pojedinaca u redovima kluba sa Grbavice bio je Nedim Mekić. Mogao je vrlo lako da se upiše i u listu strijelaca, ali je golman Širokog uz pomoć stative uspio odbraniti Mekićev udarac koji je išao u sami ćošak gola.

Mekić je jedan od najboljih fudbalera Željezničara od početka tekuće sezone, a svoje sjajne partije krunisao je i današnjom, kada je bio na visini zadatka i pokrivao veći dio sredine, te onemogućavao gostujući tim da stvori ozbiljnije prijetnje na Grbavici.

Kontaktirali smo Mekića nakon utakmice, bio je vidno zadovoljan, kako igrom svog kluba, tako i podrškom sa tribina:

“Izuzetno težak teren, dobro smo otvorili utakmicu, stvorili veliki broj šansi. Nažalost promašili smo penal, a potom i moja stativa, ali onda gol. Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu i sasvim zasluženo slavili. Manijaci opet iznad svih očekivanja, pokazali su još jednom da su najbolji navijači. Po ovakvom vremenu došao je veliki broj ljudi, na tome im svaka čast.”, rekao je Nedim Mekić za sportske.ba.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mekića smo pitali i o ambicijama Željezničara na proljeće, a fudbaler Željezničara je istakao da se nada plasmanu u Evropu.

“Mislim da smo se uključili u borbu za pozicije koje vode u evropska takmičenja. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti mjesto koje vodi u Evropu.”

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ANA KORAĆ POKAZALA NOVE GRUDI: Šestice u prvom planu

Adventi u Zagrebu, Osijeku, Opatiji i Fužinama