in

Još jednom nekretninskom divu prijeti bankrot

Slatka-Tajna.Eu

Kineski investitor u razvoj nekretnina Kaisa počeo je pregovore sa svojim offshore povjeriocima o odlaganju dospijeća duga od 400 miliona dolara.

Naime, rok za isplatu duga Kaisa Group Holdingsa ističe sljedeće sedmice, navela su za Reuters dva izvora direktno upućena u tu situaciju.

Akcije te grupe oštro su pale nakon što je saopćila kako nije uspjela obezbijediti obavezno minimalno odobrenje od 95 posto povjerilaca da na berzi objavi ponudu 6,5 posto svojih offshore obveznica do 7. decembra, bez koje rizikuje da ode u bankrot.

Prethodno su grupa vlasnika offshore obveznica koji kažu da posjeduju 50 posto tog duga i njihov finansijski savjetnik poslali Kaisa grupi pismo u kojem se nudi dodatno vrijeme za pregovore o isplati obveznica i izbjegnu bankrot, prenosi B92.

“Bondholderi” su također na sto iznijeli ponudu da obezbijede dvije milijarde dolara svježeg kapitala za Kaisa grupu, ali do sada nije napravljen značajniji pomak sa tom ponudom, prema izvorima Reutersa koji su zatražili da ostanu anonimni jer se radi o poverljivim informacijama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Akcije posrnulog džina u poslu sa nekretninama oslabile su do zaključenja trgovanja na hongkonškoj berzi 8,82 posto, daleko više od pada indeksa berze (Hang Seng Index) koji je iznosio 0,9 procenata, čime je pad akcija te firme u ovoj godini dostigao oko 75 posto.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“PETI ELEMENT”, PRVENAC ALEKSANDRA SAVIĆA! – Mondovizija

ANA KORAĆ POKAZALA NOVE GRUDI: Šestice u prvom planu