Categories: Biznis

DELEGACIJA VLADE ZDK I PRIVREDNE KOMORE ZDK BORAVILA U RADNOJ POSJETI SJEVERNOJ MAKEDONIJI

zdk.ba

Zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj podršci Fondacije “Helvetas Moja Budućnost” te finansijskoj pomoći Vlade ZDK, putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, i Federalnog zavoda za zapošljavanje, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, implementira projekte “Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu” i “Tri komore…” u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i aktivnih mjera zapošljavanja.

Na poziv Helvetas Projekta “Education for Employment in North Macedonija” sa sjedištem u Skoplju, a u cilju razmjene iskustava u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i aktivnih mjera zapošljavanja, u radnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji, u periodu od 01. do 03. decembra, boravila je delegacija ovog kantona koju su činili ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, pomoćnica ministra za obrazovanje, nauku kulturu i sport Bernadeta Galijašević, pomoćnica ministrice za rad socijalnu politiku i izbjeglice Vildana Kondić, predsjednica Privredne komore ZDK Diana Babić te menadžer projekta “Helvetas Moja Budućnost u BiH” Sven Dominković.

Intezivni radni sastanci su održani sa predstavnicima Ministarstva obrazovanja i Ministarstva za rad Sjeverne Makedonije, predstavnicima Privredne komore Sjeverne Makedonije, a upriličene su i radne posjete kompaniji “EVN Austria”, filijala Skoplje i školi “Mihajlo Pupin” Skoplje, kao primjerima pozitivne prakse saradnje dva mjesta učenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Tokom boravka u Sjevernoj Makedoniji, upriličena je i posjeta ambasadoru Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji Draganu Jačimoviću, a tom prilikom je ministar Kozlić s ambasadorom Jačimovićem razgovarao o mogućnostima uključenja ambasade u procese saradnje Sjeverne Makedonije i Zeničko-dobojskog kantona u oblasti stručnog obrazovanja.

Redakcija

Recent Posts

Rezolucija o Srebrenici 23. maja na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a

Rezolucija o Srebrenici će biti na dnevnom redu Generalne skupštine UN-a 23. maja, objavljeno je…

7 minuta ago

Ajla Selimović i Medus Pezer najbolji sportisti Zenice

U Bosanskom narodnom pozorištu održana je manifestacija proglašenjA najuspješnijih sportista Grada Zenica u prošloj godini.…

23 minute ago

ANELI ISPROZIVALA UROŠA: Da li je ovo kraj prijateljstva

Sinoćna žurka je uveliko počela, ali neki učesnici su se još uvijek spremali. Aneli Ahmić…

40 minuta ago

Krofne po bakinom receptu

Krofne nas uvijek podsjete na djetinjstvo i uglavnom je baka ta koja je pravila najljepše…

1 sat ago

PUN POGODAK: Isak Šabanović pokazao misterioznu djevojku

Na veliko oduševljenje publike Isak Šabanović objavio je novu pjesmu pod nazivom „Da je sreće“,…

2 sata ago

U medulinskoj marini izgorjela 22 plovila

MedulinFoto: Goran Sebelic / CROPIXU velikom požaru koji je noćas buknuo u marini u Medulinu…

2 sata ago