in

Crnalić: Sud je odbio žalbu, Kasumović ostaje u pritvoru

Slatka-Tajna.Eu

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere “Zenicatrans” ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je advokat Asim Crnalić, koji u ovom slučaju zastupa Fuada Kasumovića.

“Nakon uložene žalbe na mjeru pritvora, sve ostaje isto. Sud je donio istu odluku, a to je da Kasumović ostaje u pritvoru”, kazao je Crnalić.

I na zvaničnoj stranici Kantonalnog suda u Zenici također je objavljeno da su žalbe uložene 3. decembra ove godine, razmotrene i da je odlučeno da Kasumović ostaje u pritvoru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Odbijaju se kao neosnovane žalbe, Kantonalnog tužitelja u Zenici, branitelja osumnjičenog D. V., izjavljene protiv rješenja sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici od 03.12.2021. godine, a djelimično uvažava žalba branitelja osumnjičenog K. F., te u odnosu na njega preinačava pobijano rješenje u dijelu odluke o trajanju pritvora, tako što se ovim rješenjem određuje da pritvor koji je određen rješenjem sudije za prethodni postupak za osumnjičenog K. F., traje od 01.12.2021. godine od 11:45 sati do 01.01.2022. godine do 11:45 sati”, navedeno je iz Kantonalnog suda u Zenici.

Kasumović je uhapšen zbog afere “Zenicatrans” zajedno sa još 10 osoba. Pritvor je određen njemu i još jednoj osobi, dok su ostali uhapšeni u okviru ove akcije pušteni da se brane sa slobode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nedim Hadžić sjajnim golom podsjetio na najbolje dane

Pijan potegao pištolj na Harisa Džinovića! Incident koji je obilježio pjevačev život, šokantan epilog!