in

RK Čelik pobijedio RK Sloboda 2 za kraj prvog dijela sezone

Slatka-Tajna.Eu


Uzbudljiva utrka za prvo mjesto u 1.ligi FBiH, grupa Sjever


Rukometaši Čelika sinoć su u zeničkoj Areni u okviru 12.kola 1.lige FBiH, grupa Sjever savladali ekipu Sloboda 2 rezultatom 32:30. Zeničani su pobjedom završili polusezonu, gdje su ostvarili 10 pobjeda, jedan remi, te jedan poraz i to od gradskog rivala Čelik-Juniora.


Borba za prvo mjesto u ovom rangu će se voditi između četiri ekipe, od čega su dvije iz Zenice


Foto: D. Kurbegović


Sinoć su Zeničani pobijedili veoma dobru ekipu iz Tuzle, kojima je to bio prvi poraz u sezoni. Poluvrijeme je bilo 17:12 za Čelik, dok je utakmica okončana 32:30 za Zeničane.

U redovima pobjedničke ekipe sjajan je bio Amar Kobilica sa 12 golova, dok je Ante Dragičević dodao sedam. U redovima Slobode 2 najbolji je bio Muharem Mikuć sa devet i Bakir Pirić sa šest golova.

Nakon utakmice trener Čelika, Lubomir Filipović kazao je nešto više o samom meču, ali i za njegov tim završenoj polusezoni, budući da su naredno kolo slobodni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Velika pobjeda Čelika i sada definitivno za osvojenu jesenju titulu Lige. I ja i igrači smo se složili da su momci iz Tuzle tehnički najkvalitetnija ekipa u našoj Ligi. Oni, po mom mišljenju, igraju tehnički bolji rukomet od njihove prve ekipe. Mi smo ovu utakmicu odigrali za svoju dušu, borili smo se do kraja, nismo se predavali i na kraju smo ostvarili kao suza čistu pobjedu. Hvala mojim momcima! Izdržali su nevjerovatan teret. Drugo, morali su da trpe i mene, jer sam ja jako težak i naporan trener, ali su oni bez riječi izdržali sve. Ovo je velika pobjeda za konačnu titulu jesenjeg prvaka, jer protiv nas svaka ekipa pruži maksimum, pa je naš rezultat time još veći”, kazao je Filipović

Vrijedi istaći da će se na kraju prvenstva brisati rezultati ekipa protiv Slobode 2 i Gračanice 2, koji u ovoj ligi nastupaju van konkurencije. Najveći konkurenti za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu RK Čelik će biti ekipe Jajca, Kakanja i gradskog rivala Čelik-Juniora, koji je jedini klub koji je pobijedio RK Čelik ove jeseni.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Studija: Koje maske pružaju vrlo visok stepen zaštite od zaraze – Virus korona

Gray Hair No More – Reverse Gray Hair – 2020 Update