Categories: Estrada

ONI SU SE IZBORILI SA SVOJIM SINDROMOM: ADHD ih nije spriječio da budu uspješni

Problem sa ADHD-om leži u tome što je djetetu teško da se koncentriše, te mu učenje, čitanje ili bilo koja druga aktiivnost koja zahtjeva pažnju predstavlja i više nego izazov. Morate biti svjesni da ukoliko vaše dijete ima ovaj problem morate da nađete adekvatan način koji će mu pomoći prilikom učenja, te mu nikada neće biti dosadno i moći ćete da ga zadržite na tome dovoljno dugo.

Ukoliko vas, pak to plaši, evo životnih priča nekih poznatih ličnosti koje su naučile da kontrolišu ADHD i postale uspješni ljudi.

Paris Hilton

Paris Hilton je još kao djevojčica doživjela da joj ljekari dijagnostifikuju ADHD, te od svoje 12 godine živi na lijekovima. Ipak ova uspješna glumica snašla se i napravila jednu od najvećih svjetskih firmi, bez obzira na svoj poremećaj. Kako kaže ova glumica, najteži period bio joj je kada je provela 23 dana u zatvoru zbog agresivne vožnje, ali je njena dijagnoza manje više ne sprječava ni u čemu.

– Imam poremećaj manjka pažnje zbog čega mi je teško da se usredsredim na nešto, ali naučila sam da se izborim sa svojim ADHD-om tako da sam sada dobro- rekla je Paris Hilton u intervju sa Lerijem Kingom.

Mišel Rodrigez

Zvijezda filma “Paklene ulice” Mišel Rodrigez suočavala se sa velikim problemima kako u glumi, tako i u režiji zbog svog manjka koncentracije koji je prouzrokovan ADHD-om. Ona je 2013. godine priznala da je ova bolest zaista muči u intervjuu koji je dala za Kosmopoliten:

-Želim da pišem i da pravim filmove, ali je to jako teško zbog mog poremećaja. Ne želim da pijem lijekove jer ne želim da bilo šta utiče na moj mozak, to me čini nervoznom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Adam Levin

Popularni pjevač Adam Levin još jedna je planeteralna zvijezda koja se bori sa ADHD-om. Pjevač se jako iznenadio kada je shvatio da se kao odrasla osoba još uvijek nosi sa problemom koji ga je proganjao u osnovnoj školi.

– Ponekad imam problem da pišem pjesme i da ih snimam. Ne mogu uvijek da se fokusiram i da završim sve što treba. Sjećam se da sam jednom bio u studiju i da sam imao više od 30 ideja u glavi, ali da nisam mogao da ih zapišem- rekao je Adam za ADDitude magazin 2019. godine i dodao:

-Ako su vam dali dijagnozu da imate ADHD kada ste bili dijete, vjerovatno istu dijagnozu imate i danas. ADHD nije ništa loše, niti drugačije. Zapamtite da niste sami, ima i drugih koji se suočavaju sa istim problemom.

Džastin Timberlejk

Svjetski popularan pjevač, koga mnogi obožavaju, ne priča previše o svom privatnom životu, međutim u jednom intervju 2008. godine otkrio je da i on ima problem sa poremećajem pažnje:

-Imam OCD (opsesivno – kompulsivni poremećaj) i ADHD, pokušajte da živite sa tim.

Priredio: O.T.

Redakcija

Recent Posts

DOŽIVJELA AGONIJU U TOKU NASTUPA: Takmičarka “Zvezda Granda” zaboravila tekst pjesme

Aleksandra Ivanov prvi put je pred kamerama otvoreno govorila o kiksu koji je zadesio tokom prethodnog…

16 minuta ago

Oproštaj je bio težak: Suze Miličinih roditelja zbog odlaska kćerke nikad neće pasti u zaborav

Otac Milice Todorović nije lako podneo njen odlazak u veliki grad Milica Todorović važi za…

1 sat ago

Larkin odbio Fener, ostaje u Efesu

Amerikanac Šejn Larkin, koji je od februara 2020. član turske reprezentacije, vrlo je tražena roba,…

2 sata ago

Odbijen prijedlog za poskupljenje struje domaćinstvima u Federaciji BiH

Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (BiH) nije dobilo saglasnost nadležne komisije za električnu energiju…

2 sata ago

Lukavac Cement 50. rođendan dočekuje pod okriljem mađarske Talentis Grupe

A sve je krenulo sada već davne 1974. godine, kada su udareni čvrsti temelji koji…

3 sata ago

Nova stranica u turističkoj knjizi Sarajeva i BiH

Uspješnim održavanjem prvog Sarajevo Destination Festivala, Sarajevo nastavlja jačati svoj status na turističkoj mapi svijeta.…

3 sata ago