in

Novi predsjednik zagrebačkog SDP-a za HTV o prvim potezima i prioritetima

Slatka-Tajna.Eu

Viktor Gotovac

Foto: Bruno Fantulin / PIXSELL

U drugom krugu unutarstranačkih izbora u SDP-u održani su izbori za čelnike zagrebačke i šibenske organizacije stranke. U Zagrebu je Viktor Gotovac osvojio više glasova od Mateja Mišića, a u Šibeniku je za predsjednika tamošnje organizacije SDP-a izabran Karlo Klarin. Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a kazao da od Zagreba žele napraviti urbano središte, da će zajedno s Mostom u gradu popravljati sve loše što se događalo zadnjih 20 godina te je najavio prve poteze i prioritete rada. 

Viktor Gotovac u drugom krugu izbora za zagrebačkog predsjednika SDP-a osvojio je 696 glasova, a Matej Mišić 325. Kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku. Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio da želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svom timu te svima koji će raditi s njim. 

– Ništa neću ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe. Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak naziva trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavamo tu nesretnu i tužnu godišnjicu od 30 godina. Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobrim za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti, rekao je Gotovac.  

Govoreći o suradnji s Mostom kazao je da je ta stranka progresivna opcija kao i SDP. Zajedno ćemo popravljati sve ono što se loše događalo u Gradu Zagrebu zadnjih 20-ak godina. Sve ono što neki izbjegavaju reći mi ćemo reći i promijeniti. To je naša misija, istaknuo je Gotovac. Ponovio je da oni nemaju protivnike i da se ne žele antagonizirati ni s kime te da su s opcijom Možemo zajedno na vlasti u Zagrebu.

– Svi ostali koji imaju dobre ideje i ne žele politizirati nego žele doprinijeti kvaliteti rada u Zagrebu, strukom i znanjem. Oni su naši prijatelji i suradnici. Mi nećemo gledati političke opcije, govori.

Smatra da su se u SDP-u stvari promijenile i to osjećaju članice i članovi. Kako kaže, oni žele nove ljude i ideje te pošteniji rad.

– Vidjet ćete da ćemo osvojiti vlast i ništa nam neće stati na put u Zagrebu i Hrvatskoj, istaknuo je novoizabrani predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb.

U utrku za preuzimanje zagrebačkog SDP-a profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Viktor Gotovac ušao je s velikom prednošću. 

– Treba, prije svega, pokazati ideje, boriti se za ljude i raditi. Bez toga nema budućnosti nijedne organizacije, pa ni SDP-a. A siguran sam, nakon onog što sam vidio u ovom postupku, da SDP ima budućnost, poručio je.

Njegov protukandidat bivši je potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Matej Mišić. SDP u Zagrebu, kaže, mora izgraditi novi identitet, i to u suradnji s koalicijskim partnerom Možemo!.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Očekujem da tu poziciju iskoristimo za kreiranje javnih politika koje će ići u korist građana našega grada, predugo je grad bio zapušten, 20 godina bivše gradske uprave koje nisu bile u korist građana, i vrijeme je da to promijenimo, kaže Mišić.

Drugi krug izbora održao se danas i u Šibensko-kninskom SDP-u. U prvom krugu blagu prednost imao je Karlo Klarin

– Uključili smo dosta mlađih ljudi u rad stranke, uključili smo žene, što je dosta bitno, jer smatram da ćemo u narednom razdoblju osnivajući Forum žena županijske razine uspjeti u naumu pozicioniranja žena i njihove uloge u lokalnoj politici, rekao je.

Njegov protukandidat politički je veteran SDP-a Ivan Rajić koji želi preokrenuti trend gubitka članstva.

– Budućnost šibensko-kninskog SDP-a je radno, radno u svakom pogledu, naime, potrebno je odmah, ali baš odmah stvoriti jednu radnu atmosferu unutar svih općinskih i gradskih organizacija SDP-a na području naše županije i tako krenuti dalje, smatra Rajić.

SDP još treba izabrati čelnike Međimurske te Bjelovarsko-bilogorske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Partizan nadoknadio -14 i poslije drame savladao Igokeu

Ova pjevačica će zamijeniti Anu Bekutu u “Zvezdama Granda?” Otkriven plan Saše Popovića