in

“Babe će nastaviti da se bave Bosnom i Hercegovinom”

Slatka-Tajna.Eu

Alicia Alexandra Marha Kearns, zastupnica u Parlamentu Velike Britanije večerašnja je gošća u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

U bh. javnosti prepoznatljiva je po brzim reakcijama i komentarima na trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ali i pozive upućene međunarodnoj zajednici da reaguje na Dodikove svakodnevne prijetnje i stanje u našoj zemlji.

Kearns: Radit ću na tome da sankcije budu spremne za one koji potkopavaju Dejton i visokog predstavnika! Velika Britanija podržava visokog predstavnika! Ja ne zagovaram Dejton 2! Treba izborna reforma i radimo na tome! Ne mislim da možemo ponovo otvoriti Dejton! Treba nam siguran Dejton i izborna reforma! Mi izvršavamo svoje, a to su zaštita mira i odvraćanje!

Stuart Peach će zastupati britanske interese i bit će oči i uši britanske Vlade! Naš cilj je sprječavanje sukoba i jačanje stabilnosti! Peach će jako dobro raditi svoj posao! Peach je znak Bosancima, ali je to poruka i Dodiku, i Putinu, i XiĐipingu! Od kako sam počela govoriti kako me brine situacija u BiH pojačala se posjeta britanskih ministara BiH! Nastavit ću glasno govoriti o BiH! Ljudi u BiH trebaju znati da govorim u njihovo ime – kazala je ona između ostalog.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na kraju se osvrnula i na izjavu Milorada Dodika koji je rekao da babe u Britaniji raspravljaju o BiH. “Zabiberila” mu je i to hladno rekavši da će se babe nastaviti sa posebnom pažnjom i dalje baviti BiH što je izazvalo smijeh Hadžifejzovića.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BILA JE PRIMORANA: Zbog čega je abortirala Maja Marinković?

Boja koja simbolizira klasiku nikada ne izlazi iz mode