in

Konjički sport u FBiH u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan razvoj / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Konjički sport

Konjički sport u Federaciji BiH u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan razvoj i ide u pravcu omasovljenja.

”Već imamo natjecatelje u dresurnom jahanju, preskakanju prepona i daljinskom jahanju koji postižu zavidne rezultate i sa nestrpljenjem očekuju kada će im naši komplicirani zakonski propisi omogućiti izlazak na međunarodnu scenu”, kazao je Feni predsjednik Saveza konjičkih organizacija FBiH Abdulah Imamović.

Dodao je da je vrlo značajno da se u nekoliko klubova radi sistematski, tako da obuka počinje od djece pa se nastavlja sa juniorima i na kraju nastupaju seniori.

Istaknuo je da je dugotrajan proces da se dođe od kategorije djeca do kategorije vrhunskog natjecatelja, te da to  zahtijeva stručne trenere, puno treninga i puno strpljenja, ali na kraju se to sve isplati kroz zadovoljstvo i uživanje u natjecateljskim danima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










”Klubovi poput KK Sarajevo, KK Vilenjak – Visoko, KK Basquill – Rakovica, KK Hidalgo – Sarajevo i KK Visoko – Visoko prednjače i u rezultatima i akcijama koje poduzimaju na planu obuke mladih jahača”, kazao je Imamović.

Ove godine  prvi put u povijesti konjičkog sporta bit će organizirano svečano proglašenje pobjednika i dodjela priznanja natjecateljima koji su imali najviše uspjeha u ovoj sezoni.

Svečanost će biti upriličena u nedjelju, 5. prosinca, u Sarajevu, a  organizator je Savez konjičkih organizacija FBiH.

”Nadamo se da ćemo u narednim godinama imati i više natjecateljskih dana i više natjecatelja, a da će ova manifestacija vremenom postati tradicionalna”, dodao je Imamović. 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Osvanula misteriozna čitulja Džeju: Godinu dana nakon njegove smrti oglasila se ona, a svi se pitaju ko je žena koja je objavila jednu riječ!? (FOTO)

TAMARA ĐURIĆ OPLELA PO KIJI KOCKAR: Nastavi da ričeš po provincijskim kafanama