in

EMINA HUSEDNŽINOVIĆ IBRAHIMOVIĆ PREDSTAVILA SECESIJU VI: Tri segmenta kolekcije

Slatka-Tajna.Eu

Kruna prezentacije nove kolekcije Emine Husedžinović bila modni performans u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a organizator je Urban etno.

 

 

Modeli za novu kolekciju bile su Lara Sutović, Džejla Mahmutović, Ajla Podžić, Husneta Tupković, Arnela Selimović i Ajla Mahmutbegović koje su pozirale Kristini Benić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nova kolekcija Emine Husedžinović Ibrahimović iz ciklusa Secesija VI sastojala se od tri segmenta i to maske,ključa i behara.Oni determiniraju različit tematski okvir i koloristički senzibilitet, povezani u skladnu cjelinu formalnim i stilskim odrednicama prepoznatljivog dizajnerskog rukopisa. Modni dizajn je umjetničko oblikovanje originalne odjeće i modnih dodataka koji zadovoljavaju estetske, likovne, vizualne i funkcionalne kriterije, što je dokazala naša autorica.Njen doprinos afirmiranju bosanskohercegovačke modne scene može se interpretirati kroz obim i kvalitet opusa, ali i nastojanje da se ukaže na značaj našeg naslijeđa kao univerzalne vrijednosti. Stoga je s razlogom nazivaju “čuvaricom” bosanskohercegovačke tradicije.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ECB sljedeće godine neće povećavati kamatne stope

Pod još uvijek neutvrđenim okolnostima poginuo rudar