in

Biljke koje čiste vazduh, preporučuje ih i NASA

Slatka-Tajna.Eu

Kućne biljke neizostavan su do funkcionalnog dekora doma. Malo dobro raspoređenog zelenila, ne samo što će oživjeti prostor već i pročistiti vazduh, a pomažu i u stvaranju opuštenijeg i prijatnijeg ambijenta u bilo kojoj prostoriji doma.

Donosimo vam spisak kućnih biljaka koje nisu teške za održavanje, a one ujedno povećavaju nivo kiseonika i čiste toksine iz vazduha u domu. Zagađivači koji se mogu naći u zatvorenim prostorima i uticati na zdravlje su formaldehid, benzen i trikloretilen, ugljen-monoksid i nitrogen oksidi, pesticidi i sredstva za dezinfekciju.

Donosimo vam tri biljke koje naučnici NASA preporučuju.

Aloja/Aloe vera

Gel aloje ima mnoga iscjeljujuća svojstva, od ublažavanja boli kod opečene kože, preko zacjeljivanja rana do detoksikacije tijela i poboljšanja imuniteta, a ona pomaže i u poboljšanju kvaliteta vazduha u vašem domu. Ova biljka može pomoći očistiti vazduh od zagađivača koji se nalaze u hemijskim sredstvima za čišćenje. Kad količina hemikalija u vazduhu postane pretjerana lišće bilja osuće se sa smeđim tačkicama. Inače, aloja voli jako puno sunčeve svjetlosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Engleski bršljan

Naučnici NASA navode Engleski bršljan kao jednu od najboljih biljaka za filtriranje vazduha, a ovo je i najefikasnija biljka kada je u pitanju apsorpcija formaldehida. Uz to, veoma ga je lako uzgojiti i prilagođava se dobro svakoj sredini. Držite ga na umjerenoj temperaturi i umjerenoj svjetlosti.

Fikus

Sve vrste fikusa dobre su za pročišćavanje vazduha u domu, i to su jedne od biljaka koje je najlakše uzdržavati i uzgojiti, a uspijevaju čak i u domovima gdje nema puno svjetlosti i u hladnijoj klimi. Ove biljke snažni su eliminatori toksina i pročišćivači vazduha.

(Magazin novosti)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Hrvatski narod neće polagati račune bilo kome”

Kako je Belgija postala svjetska fudbalska sila?