in

“Vrijeme je da se utvrdi istina iza priče o Fergusonu i Beckhamu”

Slatka-Tajna.Eu

Bilo je to zlatno doba Manchester Uniteda i jedna nevjerovatna generacija vrhunskih nogometaša predvođenih Fergusonom, koji je bio izuzetan stručnjak, ali je bio itekako poštovan i autoritativan.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako je u to vrijeme United imao brojne zvijezde, Ferguson je imao sve pod kontrolom, a igrači su ga se uglavnom bojali, pa čak i Roy Keane. Fergie nije imao pardona prema svojim igračima, a znalo je sve i da ode predaleko.

Jednom prilikom je u svlačionici kopačkom u glavu pogodio tada jednu od najvećih zvijezda Uniteda Davida Beckhama. Dogodilo se to u februaru 2003. godine nakon poraza u FA kupu od Arsenala.

”Svi su bili šokirani, ali takve stvari se događaju u svlačionicama. Bio je to slučajni pokušaj Fergusona, samo što je nesretno doletio Beckahmu ravno u lice!”, rekao je bivši igrač Uniteda Mikael Silvestre svojevremeno.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

On je tada priznao da su svi pokušavali da sriječe sukob između menadžera i igrača, te da je vjerovatno to jedan od razloga što je na kraju te sezone Beckham prešao u Real Madrid.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ove se priče sada dotakao i Carlos Queiroz, bivši Fergusonov asistent.

“Vrijeme je da se utvrdi istina iza te priče. Neko mi je jednom rekao da je Ferguson namjeravao udariti Beckhama tom kopačkom. Bio sam tog dana u svlačionici, ali je kopačka udarila prvo u stol i tek je nakon toga udarila Beckhama u glavu. Mislim da Fergie nije želio da povrijedi Beckhama”, kazao je Portugalac.

Beckham je za 30 miliona funti prodan Real Madridu, a dio novca utrošen je na kupovinu Cristiana Ronalda. Ostalo je historija.

Ferguson je u svojoj autobiografiji 2003. godine rekao: “Sljedećeg dana priča iz svlačionice bila je u medijima. Tih dana sam rekao upravi da David mora da ide. Moja poruka članovima upravnog odbora je bila da onog trenutka kada igrač pomisli da je veći od menadžera, mora da ide. U trenutku kada menadžer izgubi autoritet, nemate klub. Igrači će ga voditi, a onda ste u pravoj nevolji”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

5 namirnica koje je bolje kupovati smrznute

 Tanja Savić i Draško uhvaćeni u zajedno!