in

Kritike se ne stišavaju: Šta je Lewandowski trebao uraditi? Zabiti s centra makazicama?

Slatka-Tajna.Eu


Messiju Zlatna lopta


Lionel Messi osvojio je Zlatnu loptu, a iako je od proglašenja pobjednika prošlo nekoliko dana, još uvijek se u svijetu fudbala diskutuje o ovogodišnjem izboru.


FOTO – EPA




Mnogi smatraju da Messi nije zaslužio Zlatnu loptu, a sa ovom konstatacijom se slaže i nekadašnji odbrambeni fudbaler Bayerna, Jerome Boateng.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

On smatra da je njegov nekadašnji saigrač Robert Lewandowski trebao dobiti nagradu za najboljeg igrača.

Ako je jedino važno odabrati najboljeg igrača u cjelini, onda su u smislu talenta to Messi ili Ronaldo, naravno. Ali ako uzmete u obzir naslove i statistiku, onda trebate procijeniti na drugačiji način”, istakao je Boateng i dodao:

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Žao mi je Lewandowskog, jer je definitivno zaslužio Zlatnu loptu . Podsjeća me na 2013. kada ni Franck Ribery nije osvojio nagradu. Jako mi je žao. Što je još Lewandowski morao učiniti? Zabiti s centra terena makazicama? Lewandowskom to definitivno neće srušiti tlo pod nogama, ali ovo je za njega, naravno, veliko razočaranje. Ali koliko ga poznajem, to ga samo motivira. Njegova statistika ove sezone je nevjerojatna”, dodao je fudbaler Lyona.

Casillas razočaran

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nekako najglasniji u kritikama bio je legendarni španski golman Iker Casillas koji je poručio da mu je sve teže vjerovati u ovu nagradu.

“Sve mi je teže vjerovati u ovu nagradu. Messi je za mene jedan od pet najvećih igrača svih vremena, ali morate početi nagrađivati one koji su bili najbolji tokom godine. Dovraga, nije to tako teško, samo drugi to otežavaju”, poručio je Casillas nakon ceremonije.

Messi je završio na prvoj poziciji u ukupnom poretku i imao je ukupno 33 glasa više od Lewandowskog. Treći je bio Jorginho koji je na kraju dosta “kaskao” za Messijem i Lewom.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Potresna objava Jelene Karleuše nakon Mrkine sahrane: Ana, imala si ono što je meni uvek falilo…

GOTOVA JE “TULJAN FAZA”: Zlatan Zuhrić Zuhra skinuo 17 kilograma