in

Igman Konjic u Kairu potpisao ugovore vrijedne 15 miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

Na drugom izdanju sajma vojne industrije “Egypt Defence Expo” (EDEX) koji se održava u Kairu, kompanija Igman d.d. Konjic u okviru paviljona Bosne i Hercegovine na sajmu sudjeluje kao izlagač zajedno s drugim kompanijama namjenske industrije BiH.

Više od 400 međunarodnih proizvođača i dobavljača s polja vojne industrije registrirano je na EDEX-u 2021., a više od 30.000 posjetitelja ima priliku pogledati najnovije tehnologije, opremu i odbrambene sisteme na kopnu, moru i zraku, saopćeno je iz kompanije Igman.

Predstavnici Igmana imali su priliku za susrete s poslovnim partnerima, a tom su prilikom potpisali dva nova ugovora s egipatskim oružanim snagama vrijedna 15 miliona KM.

“Na tržištima vojne industrije bilježi se rast potražnje za municijom malog kalibra, a egipatsko tržište predstavlja jedno od najvažnijih kada je riječ o izvozu Igmana d.d. Konjic. Egipat konstantno ulaže u jačanje obrambenih kapaciteta i činjenica da svoje oružane snage opskrbljuje našim proizvodima dokaz su našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo zahtjevima velikih vojnih sila. Potpisivanjem novih ugovora učvršćujemo našu poziciju na spomenutom tržištu”,kazao je direktor Igmana Đahid Muratbegović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pored mnogobrojnih izaslanstava koja su posjetila izložbeni prostor, paviljon Bosne i Hercegovine posjetio je i ambasador BiH u Egiptu Sidik Spahić, navodi se u saopćenju.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

UK House of Commons expresses support for Dayton Agreement, High Rep in BiH

Elsin Uzunović je BH LOL prvak / Bljesak.info