in

Epidemija ne posustaje, dosad preminulih više od 11.000

Slatka-Tajna.Eu

Ilustracija

Foto: Slaven Branislav Babic/Kristina Stedul Fabac/Luka Stanzl / PIXSELL/Shutterstock

U Hrvatskoj je prema posljednjim podacima 5341 novozaraženi koronavirusom što je gotovo tisuću manje nego prije tjedan dana. Broj osoba na bolničkom liječenju, smanjio se na oko 2400. Na respiratoru je 311 pacijenata. No, preminulo je 76 osoba – najviše u ovom četvrtom valu epidemije. U proteklih tjedan dana od COVID-a su preminule 474 osobe, a 70 posto njih nije bilo cijepljeno.

U skladu s najavama Vlada je u hitnu saborsku proceduru uputila izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. O prijedlogu će se u Saboru raspravljati idući tjedan. Po novom za odgovorne osobe koje ne budu poštovale obvezu provjere COVID potvrda u javnopravnim tijelima, određene su visoke kazne.

Vlada je na sjednici odobrila kupnju više od 536.000 doza novog cjepiva, proizvođača Valneve. Iduće godine u Europskoj uniji bit će dostupno i cjepivo tvrtke Nova-vax. 

Njemačka je odlučila uvesti nove mjere za suzbijanje širenja zaraze. Kancelarka Angela Merkel i njezin nasljednik Olaf Scholz – dogovorili su s čelnicima saveznih pokrajina – još strože sankcije za necijepljene osobe koje nisu nedavno preboljele COVID. Za vrijeme blagdana – neće moći u restorane, kafiće, kazališta, kina. Početkom iduće godine Bundestag će glasati o uvođenju obveznog cijepljenja. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vjerujem da mogu odigrati sjajno protiv Đokovića

Najveće tajne Lepe Lukić: Pjevačica krije godište i pravo ime od javnosti