in

“Vrijeme je za ofanzivu, došli smo u ćorsokak”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je komentarišući pregovore oko reformi izbornog zakona rekao da bi bila dobra ideja da se u skorije vrijeme opozicija iz Parlamentarne skupštine BiH nađe i dogovori o minimalnim uvjetima koje će prihvatiti u ovom procesu s obzirom na to da se vladajuća trojka SNSD-HDZ-SDA našao u ćorsokaku.

– Palmer i ekipa nisu postigli nikakav napredak i došli smo u ćorsokak jer je decembar krajnji rok za izmjenu izbornog zakonodavstva. Vrijeme je za ofanzivu da se pravi dogovor za mini paket kojim bi izborni proces bio transparentan i kojim bi se spriječila izborna korupcija.

Kod stranaka u vlasti nema te spremnosti ali mi iz opozicije moramo na tome insistirati, pojasnio je Šarović.

On je kazao da ne vidi razlog za nove sastanke s Palmerom jer je opozicija iz RS razjasnila sve stvari i nema otvorenih pitanja, prenosi Fena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Palmeru su poznati naši stavovi da tražimo da RS bude jedna izborna jedinica, izbor člana Predsjedništva neposredno iz RS bez prefiksa i naša želja da ako nije moguće dogovoriti cio paket izmjena Izbornog zakona da se ide s minimalnim paketom, a to su tehničke izmjene izbornog procesa, zaključio je Šarović.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dodik: BiH je kolonija, ali polako se oslobađamo / Bljesak.info

Mokra Gora proglašena jednim od najboljih turističkih sela na svijetu