in

Svi bjeloruski laboratoriji radit će preko softvera proizvedenog u Mostaru / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Klix.ba / WizardHealth 

Na crne slike bosanskohercegovačke ekonomije svjetlo donosi mostarska kompanija WizardHealth koja je svojim softverom osvojila kompletno tržište Bjelorusije, gdje će raditi višemilijunski projekt informatizacije svih javnih laboratorija u toj državi.

Produkt menadžer ove mostarske tvrtke, Selver Marić, za Klix.ba objašnjava kako su bjelorusko tržište osvojili na tenderu svjetske banke (World Bank project P156778 “Belarus Health System Modernization Project”, financed by a loan of the International Bank for the Reconstruction and Development), tako što su u konkurenciji nekoliko IT giganata ponudili najbolji proizvod.

Ističe kako se radi se o projektu informatizacije zdravstva u kompletnoj državi Bjelorusiji, te da će ovaj projekat realizirati zajedno s partnerskim kompanijama, Ericsson Nikola Tesla i Infomedica iz Republike Hrvatske.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Svaka od kompanija će biti zadužena za informatizaciju jednog dijela zdravstva. S obzirom da su naš dio laboratoriji, nakon realizacije projekta svi javni laboratoriji u državi Bjelorusiji koristiti će bosanskohercegovački, odnosno mostarski softver”, kaže Marić za Klix.ba.

Mostarska kompanija WizardHealth se bavi razvojem i prodajom softvera za zdravstvo već deset godina.

Uža specijalnost su im laboratorijski informacijski sustavi s kojima su na širem tržištu već prepoznatljivi po sjajnim referencama.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Broj novozaraženih u blagom padu, broj preminulih i dalje velik

Ovo nismo očekivali: Kardashianka i Travis zaplesali uz hit narodnjak pjevača iz BiH