in

Plenković nije prozvao suca Marijana

Slatka-Tajna.Eu

Premijer Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Iz HDZ-a su večeras poručili da je tvrdnja da je premijer Andrej Plenković prozvao suca Ranka Marijana zlonamjerni spin “onih koji svim silama žele nametnuti okvir da HDZ blokira ili utječe na hrvatsko pravosuđe. 

Premijer Andrej Plenković je, naime, jutros u Saboru poručio oporbenim zastupnicima u raspravi o Državnom proračunu, da im demagogija ni ljepljenje etiketa HDZ-u neće proći.

– U predmetu Fimi media potvrđena je presuda, a pet tjedana prije parlamentarnih izbora ‘iscuri slučaj Rimac’; eto toliko dobro blokiram pravosuđe. Ta vrsta demagogije i neistine ne može proći, poručio je predsjednik Vlade zastupnici Karolini Vidović Krišto (NZ), koja je ustvrdila da ‘blokira rad pravosuđa’.

Facebook objavu HDZ-a donosimo u cijelosti:

“Tvrdnja da je Andrej Plenković ‘‘prozvao” suca Vrhovnog suda Ranka Marijana u Saboru RH novi je zlonamjerni spin onih koji svim silama žele nametnuti okvir da HDZ ”blokira” ili “utječe” na 🇭🇷 pravosuđe. Ni na koji način predsjednik Vlade RH i HDZ-a nije “prozvao” suca Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude. Upravo se iz oporbenih redova već bezbroj puta raznim optužbama i izjavama pokušavalo utjecati na rad sudaca i DORH-a u pojedinim predmetima!”, piše HDZ.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Predlažemo im da u cijelosti pogledaju Plenkovićev odgovor zastupnici Vidović-Krišto, u kojem je konkretnim i recentnim primjerima potkrijepio kako HDZ nema i ne želi imati utjecaja na rad DORH-a i sudova. Dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastavit će se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela – što je glavni preduvjet za borbu protiv korupcije”, stoji u objavi na Facebook stranici HDZ-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Divna je noć” – Goran Karan i 4 tenora – Hayat Production

Nisu to kompleksi: Toni Cetinski presađuje kosu kod estetskog hirurga, a ovo je htio da uradi prije vjenčanja sa 15 godina mlađom!