in

“Divna je noć” – Goran Karan i 4 tenora – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

“Divna je noć” je pjesma koja pjeva o onim rijetkim i najvrijednijim trenucima kada se osjećamo sigurnima i voljenima. Pjeva o momentima kada sve naše životne žurbe i borbe na trenutak zastanu i dopuste nam osjetiti najvažnije. Goran Karan

Takvi dani nam često dolaze s proslavom Božića i novogodišnjih praznika.
U dugim zimskim noćima, u miru svojih domova i krugu obitelji, gasimo sve što je površno i izvanjsko. Tada smo okrenuti svojim najdražima. Tada nam je u srcu cijeli svijet i očima zahvalnosti gledamo na sve što imamo. Posmatramo svaki trenutak naše sadašnjosti i svaku uspomenu, ma koliko bolna mogla biti.

Taj prekrasni običaj nas povezuje onim što nam je svima zajedničko; željom da volimo i budemo voljeni, nadom u smisao svake boli, i vjerom u nadilaženje smrtnih okvira ovog zemaljskog postojanja.

Pjesma “Divna je noć” je nastajala dugo vremena, jer muziku nosim već petnaestak godina, a ove su mi jeseni došli i stihovi. Kada se to konačno dogodilo, postao sam svjestan da sama njena narav traži da je, osim mene, glasom donesu i još nečije duše. Zato su  4 tenora istovremeno i vrlo originalan i sasvim logičan izbor. Đani Stipaničev, Marko Pecotić-Peco, Vlado Garić i Filip Hozjak su vrlo različite osobe, pa su svojom izvedbom suštinskoj poruci pjesme dali širinu i raznolikost suštinskoj poruci pjesme – rekao je Goran Karan.

Izazov je bio upresti sve glasove u cjelinu koja svakom svojom pojedinačnom bojom slavi zajedništvo. To je u potpunosti uspjelo Nikši Bratošu, vrhunskom aranžeru i producentu. Svojim je pristupom u aranžmanu sve glasove opet odveo u nešto uzbudljivo i novo, spajajući krajnosti orkestracije i savremenog zvuka.

”Divna je noć” je takva i svojom slikom, zaslugom redatelja video spota, Željka Petreša.

Da bismo na istinit način oslikali svu bajkovitost ove pjesme, otišli smo u Šibenik. Tu smo u hotelu Amadria park imali dva dana na raspolaganju njihovo Dalmatinsko selo, jedinstven arhitektonski projekt. 4 tenora i ja smo imali priliku ekrane mobitela zamijeniti kaminom, a društvene mreže radosnim i stvarnim druženjem za zajedničkim stolom. Plamen s ognjišta nas je ogrijao domaćom toplinom i učinio da se osjećamo mirno, opušteno, zadovoljno i iskreno, pa je video zaista slika kakva pristaje pjemi ”Divna je noć” – dodao je Karan.

Dva dana dio ekipe su bili glumci Snježana Radovčić Miškić i Ivo Škarica. Da bi sve bilo savršeno, svojom umješnošću učesnike je šminkala Sanja Krstulović. Iza kamera su ruku dali i puno pomogli Sonja Jakopović, Julio Žuvela, DJ Pajo, ekipa Željka Petreša u sastavu Zaltko Dizdar kao snimatelj, Joško Škarica kao majstor tona i tehničar Aleksandar Bilić.

Osoblje hotela Amadria nas je sjajno ugostilo, a posebno se zahvaljujem mom manageru Orneli Kipčić-Bauer. Također veliko hvala našoj izdavačkoj kući Scardona i gospodinu Branku Paiću, koji su srcem i dušom stali uz ovu pjesmu – rekao je Goran Karan, te dodao da se nada da će pjesma brzo naći put do svojih slušaoca.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ðoković izjednačio protiv Kazahstana

Plenković nije prozvao suca Marijana