in

Žene poduzetnice snimile film kako bi promovirale vlastite proizvode

Slatka-Tajna.Eu

Žene poduzetnice

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mjesec je poduzetništva. Izazovna pandemijska godina posebno je uzdrmala privatnike, među njima i brojne žene poduzetnice. U Istri su se, u povodu Svjetskog dana žena poduzetnica, udružile i snimile film kako bi promovirale vlastite proizvode. 

U tri minute sažele su jedan dan žene poduzetnice, uz proizvode iz vlastite proizvodnje.

– Tipičan radni dan jedne tipične obitelji, koja se ustaje, odradi toaletu ide na posao, poslije toga slobodne aktivnosti i opuštanje navečer. Svaka tih aktivnosti popraćena je uslugom pojedine istarske poduzetnice, rekla je predsjednica BPW-a Pula Alida Perkov.

Prikazano ih je više od trideset, a klub okuplja više od dvjesto članica, jer što su složnije, lakše je uspjeti.

 – Ako hoćete brzo da stignete idite sami, ako hoćete da stignete uspješno, morate imati dobar tim, eto ja sam se tog držala, naglasila je slastičarka Dragica Lukin.

Dodala je kako je bitno da i obitelj sudjeluje.

Najvažnija je potpora, jer žena je i domaćica i poduzetnica što u mikro i malim poduzećima, kojih je 97%, znači da moraju biti i knjigovođe i promotorice, a promocija je cilj ovog filma.

 – Ovo je moj osmi roman. Bavim se samo izdavaštvom u slobodno vrijeme, i ovaj filmić je jedna lijepa suradnja s ostalim poduzetnicama, istaknula je spisateljica Marilena Dužman.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vinarke, maslinarke, proizvođačice kozmetike, odjevnih predmeta, slastica, suhomesnatih proizvoda, sportskih usluga, ali i terapija.

– Volimo se voziti kroz vinograde tako da imamo enogastronomski užitak, a ne samo sportski užitak. Volimo popiti dobru čašu vina tako da spojimo i jedno i drugo, poručila je poduzetnica u biciklističkom sektoru Helena Valčić.

– Prošle godine sam osnovala savjetodavni centar za djecu i mlade potaknuta malo ovom pandemijom, iako su mi rekli da to nije dobar poduzetnički potez na kraju se ispostavilo da je najbolji tajming, rekla je psihoterapeutkinja Vana Dominis.

Poduprijeti lokalno poduzetništvo znači graditi zajednicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Preminuo legendarni fudbaler Arsenala i Liverpula

Palmer i Eichhorst upoznali Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića sa minimumom mjera za reformski paket