in

“Oružane snage BiH su Snage zajedništva i važan element državnosti”

Slatka-Tajna.Eu

Visoki predstavnik Christian Schmidt uputio je čestitke Ministarstvu odbrane BiH i pripadnicima Oružanih snaga BiH u povodu Dana Oružanih snaga i 16. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH.

„Oružane snage BiH su Snage zajedništva i važan element državnosti. Stoga se potrebe Oružanih snaga i vojnika moraju adekvatno predvidjeti u državnom budžetu.

Doprinos koje Oružane snage BiH daju za dobrobit bh. građana u vremenima iskušenja, kao i za reputaciju BiH u inostranstvu kroz učešće u brojnim mirovnim misijama u kojima su ostvareni odlični rezultati, svjedoči o naslijeđu kojim se pripadnici Oružanih snaga BiH mogu ponositi i koje mogu njegovati i dalje nadograđivati u godinama koje dolaze“, rekao je visoki predstavnik.

Osnivanje Oružanih snaga prije 16 godina bilo je vrhunac jednog višestranog reformskog procesa za koji je bilo potrebno mnogo dijaloga i kompromisa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Rezultat tih napora bilo je stvaranje jedne od ključnih državnih institucija i implementacija najizazovnije i najuspješnije reforme u Bosni i Hercegovini.

„Oružanim snagama BiH, Snagama svih ljudi, želim kontinuiran razvoj i svaki uspjeh u njihovim aktivnostima koje provode za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine“, zaključio je visoki predstavnik.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IVANA BOGIĆEVIĆ: Možda nekome pođe za rukom da me prevari pa se udam

Male tajne modernih Italijanki: Zbog ovih frizura one izgledaju tako elegantno