in

Homoseksualci mogu u Katar, ali uz jedan bitan uslov

Slatka-Tajna.Eu


Nasser Al-Khater objavio


Predsjednik organizacionog odbora Svjetskog prvenstva u Kataru Nasser Al-Khater saopštio je kako LGBT osobe mogu bez ikakvih problema gledati utakmice na Mundijalu naredne godine.


Foto – EPA




Katar ne dozvoljava homoseksualnost u svojoj zemlji, ali su spremni da otvore vrata LGBT osobama tokom prvenstva od 21. novembra do 18. decembra.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Potvrdio je to i Nasser Al-Khater, ali postoji jedan uslov kojeg se sve LGBT osobe moraju pridržavati.

“Homoseksualnost kod nas nije dozvoljena, ali obećavam vam da će sve LGBT osobe biti sigurne tokom Svjetskog prvenstva. Bit će im dozvoljeno da gledaju utakmice, ali uz uslov da svoju seksualnost ne ističu javno”, rekao je Al-Khater.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Objasnio je i zašto to traži od LGBT osoba.

“Katar i susjedne zemlje su mnogo konzervativnije i samo molimo navijače da to poštuju. Uvjeren sam da će to učiniti, baš kao i naši”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Oni dolaze u Katar kao navijači, da gledaju utakmice i to će im kao i svakom drugom čovjeku biti omogućeno”, poručio je Al-Khater.

Nedavno je australijski fudbaler Josh Cavallo objavio da je homoseksualac i javno je iznio strah od putovanja u Katar.

“Pročitao sam na internetu da katarske vlasti daju smrtnu kaznu homoseksualcima. Jako se bojim toga, radije ne bih išao na Svjetsko prvenstvo zbog toga. I ovo je tužno, jer Svjetsko prvenstvo za profesionalnog fudbalera je jedno od najvećih postignuća u kojem može predstavljati svoju zemlju. Tu nas homoseksualce stavljaju u opasnost da izgubimo živote, što je zastrašujuće”, rekao je Josh.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LUD ZBUNJEN NORMALAN SEZONA 12 EPIZODA 8 (NOVE EPIZODE)

Džavid Ljubovci nakon priča da je Donnu Ares varao sa doktoricom iz Banje Luke: To je klasična podmetačina, neke bolesne osobe, koja želi da mi napakosti